Ado Ter adoptie

Lieve, soms wat onzekere hond.

Ado is door een stichting uit het buitenland gehaald en bij zijn vorige baasjes geplaatst, samen met het zusje van Ado. Helaas bleek Ado bij te weinig sturing bang te zijn voor andere honden, wat resulteerde in wat incidenten met andere honden (met slechts kleine verwondingen tot gevolg). Ado kreeg van de gemeente een muilkorfplicht opgelegd om verdere incidenten te voorkomen en de baasjes hebben veel getraind met hem, met resultaat. Helaas vielen de trainingen door corona stil en ging het gedrag van Ado weer wat achteruit. In een onbewaakt moment stond de voordeur open en rende Ado naar buiten, natuurlijk net toen er een hond langskwam, wat weer tot een schermutseling leidde. Handhaving kwam hierop langs en adviseerde de baasjes Ado te herplaatsen of in te laten slapen. Gelukkig wilden de baasjes dat laatste echt niet en gingen ze op zoek naar een plek waar Ado goed begeleid zou worden. Zo kwamen ze bij ons uit.

Eenmaal bij ons was duidelijk dat Ado wat overvraagd was, waardoor hij wat onzekerheden had. Ook het samenwonen met zijn zus had hem geen goed gedaan. Hij paste zich echter snel aan en liep al gauw uitstekend mee aan de lijn, zowel alleen als samen met andere honden! Met de juiste begeleiding vindt hij honden dus gelukkig niet zo heel spannend, maar wanneer hij hier te veel vrijheid in krijgt of het zonder steun van mensen moet aangaan, dan kan hij natuurlijk wel terugvallen in oud gedrag. Hele nerveuze honden vindt hij uiteraard spannender dan rustige honden. Verder is Ado een lieverd, die bij de eerste kennismaking een beetje verlegen kan zijn, maar dit is er binnen een paar minuten af. Hij heeft altijd samengewoond met een kat bij zijn vorige gezin en dat ging prima.

Ado zoekt een leuk gezin, met of zonder kinderen en met of zonder andere huisdieren. Als hij bij een hond geplaatst zou worden, dan is het belangrijk dat deze hond al kalm en stabiel is, zodat deze als goed voorbeeld kan dienen. Maar Ado kan uiteraard ook prima als enighond geplaatst worden. Graag actieve mensen, die Ado veel van de wereld willen laten zien en hem regelmatig meenemen naar nieuwe plekken, zodat er goed aan zijn zelfvertrouwen gewerkt kan blijven houden. Uiteraard moet Ado in huis genoeg rust krijgen om al zijn prikkels te kunnen verwerken. Ado kan prima alleen thuisblijven.

Let op: Ado zit in ons centrum in Apeldoorn!

Kruising

Reu - gecastreerd

10/06/2016

Groot

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

Ja

Ja

Ja