Albus Geadopteerd

Lieve, grote, wat onzekere goedzak.

Albus is via een stichting van Roemenië naar Nederland gekomen. De vorige baasjes hebben hem met ongeveer 4 maanden oud gekregen. Hij was bij de baasjes al vanaf het begin reactief naar andere honden en mensen aan de lijn en had angst voor mannen. De vader van het gezin mocht Albus pas aanraken toen hij er al 4 maanden was. Het gezin had nog 4 honden: 2 reuen en 2 teven. Door de oplopende spanningen en te weinig rust die Albus kreeg ontstonden er gevechten tussen één van de andere reuen en Albus. Hierdoor liep de stress in huis uiteraard nog meer op, waardoor Albus steeds meer zaken wanhopig probeerde te claimen, zoals zijn voer, zijn slaapplek en zijn baasjes. Omdat de situatie onhoudbaar werd is besloten Albus bij ons af te staan.

Eenmaal bij ons werd duidelijk dat Albus heel onzeker was en te weinig van de wereld gezien had met juiste begeleiding. Hij is bij ons ontzettend sociaal naar alle honden, maar moet zich dan wel veilig voelen in de situatie. Hij moet weten dat wij het wel voor hem regelen en dat hij niks hoeft te doen hierin. Naar onbekende mensen is Albus in het begin wat terughoudend, maar niet onaardig. Snelle, onverwachte bewegingen richting hem vindt hij uiteraard minder leuk (wie niet?), maar hij stapt dan naar achteren.
Albus valt bij ons nergens naar uit aan de lijn en loopt keurig naast je tijdens de wandeling, zowel in een groep met honden als alleen.

We zoeken een leuk, niet te druk gezin voor Albus. Omdat hij drukte wat minder prettig vindt, plaatsen we hem niet bij kleine kinderen. Kinderen vanaf 16 jaar kan wel. Albus moet nog lekker de wereld ontdekken en op een ontspannen en voor hem veilige manier op veel plaatsen komen. Hij zoekt dus een gezin dat graag fijne wandelingen maakt met veel afwisseling hierin. Albus kan eventueel bij een andere hond geplaatst worden. Andere huisdieren kan in overleg.

Kruising

Reu - gecastreerd

02/04/2019

Groot

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

Ja

Ja

Ja