Bailey Geadopteerd

Lieve, zachtaardige hond, die veel rust nodig heeft.

We weten niet precies waar Bailey als pup is gekocht, maar zijn eerste baasjes hebben hem na een tijdje herplaatst omdat ze geen tijd meer voor hem hadden. Hij is toen bij een man terechtgekomen die al een andere hond had. Dit ging prima samen, totdat de man een vriendin kreeg, waardoor de sturing van de honden veranderde en er meer onrust in huis kwam. Dit maakte dat de honden met elkaar konden gaan vechten (geen schade) en omdat Bailey als laatste hond was gekomen, werd hij ook weer herplaatst. Hij is toen bij het gezin terechtgekomen dat hem bij ons heeft afgestaan. Zij hebben er meteen trainers bij gehaald om Bailey een goede start te geven, maar dit leidde juist tot wat verwarring. De ene trainer zei namelijk dat Bailey heel dominant was, terwijl de ander hem als onzeker bestempelde. Mevrouw was tegen die tijd hoogzwanger en er werd geadviseerd om tijdelijk spelletjes in de tuin met Bailey te doen, totdat mevrouw was bevallen en weer wat steviger ter been was. Het wandelen is sindsdien echter meestal uitgebleven, waardoor Bailey hyperactief en soms reactief werd. Vooral bij drukte (bijvoorbeeld kleine kinderen) als bij onzekere mensen, voelde Bailey zich niet veilig waardoor hij van zich af kon happen. Omdat deze situatie, zeker met een klein kind erbij niet houdbaar was, is er besloten Bailey bij ons af te staan.

Bailey had duidelijk een groot slaapgebrek bij binnenkomst en een aangetast veiligheidsgevoel. Omdat hij al zo lang nauwelijks nog op straat was geweest, was hij de buitenwereld erg spannend gaan vinden. Wij zijn Bailey dan ook direct rustig gaan socialiseren en de wereld met hem gaan ontdekken. Dit vindt hij heerlijk en is duidelijk goed voor zijn zelfvertrouwen. Hij loopt hier prima aan de lijn, zowel alleen als in een groep honden. Hij reageert niet tot nauwelijks op honden die we passeren. Bailey is hier ook heel lief voor alle mensen en ook op kinderen reageert hij niet. Wij verwachten dat hij dit gedrag enkel gaat vertonen wanneer hij weer een slaapgebrek op zou lopen ten gevolge van een aangetast veiligheidsgevoel.

We zoeken een leuk gezin, persoon of koppel voor Bailey, die rustig met hem de wereld verder wil ontdekken. Iemand die zijn verantwoording neemt met een sterk ras en altijd voor de veiligheid van zijn hond zorgt. Bailey wil buiten er lekker op uit en veel nieuwe dingen zien, binnenshuis is het ontzettend belangrijk dat hij genoeg slaap en rust krijgt en niet overal bij betrokken wordt.

Amerikaanse Stafford

Reu - gecastreerd

28/10/2013

Groot

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

In training

Ja

In training