Barry Ter adoptie

Barry wordt maandelijks gesponsord door de adoptanten van Diesel!

Onzekere, overcompenserende, maar diep van binnen lieve hond.

Barry was van mensen die hem via Facebook te koop aanboden. Een mevrouw had interesse in hem. Ze had haar hele leven honden gehad en Barry werd omschreven als een lieve en leuke hond. De mensen waar Barry toen van was zijn hem komen brengen en vertelden mooie verhalen over hem. Daarop heeft mevrouw besloten Barry te houden. Echter, zodra de mensen vertrokken waren begon Barry te grommen en bijten. De situatie was onveilig en onhoudbaar voor mevrouw. Helaas reageerde de instantie die hier eigenlijk bij moet helpen dat ze de situatie pas over 3 dagen konden evalueren. Daarop zijn wij gebeld en wij zijn mevrouw dezelfde avond nog gaan helpen. Wij hebben Barry weg moeten vangen uit het huis, waar hij mevrouw al gebeten had ondertussen en ook een andere trainer die was komen proberen te helpen had gebeten.

Barry is een prachtige, maar typische Rottweiler. Hij overcompenseert snel, waarschuwt summier en door zijn duidelijk slechte socialisatie heeft hij veel angsten, die hij dan meteen weer probeert te compenseren met stoer gedrag.
Eenmaal in ons asiel moest Barry de eerste dagen flink wennen en was hij chagrijnig. Daarna ontdooide hij gelukkig beetje bij beetje en werd hij steeds gemoedelijker. Barry moet nog heel veel leren en we trainen hem dan ook veel met hem. Barry straft kleine foutjes van menselijke kant echter snel en flink af. Hij loopt bij ons dan ook standaard met een muilkorf op. Eens hij je kent wordt hij steeds vriendelijker en toegankelijker naar je, maar dit heeft zeker zijn tijd nodig. Barry is wel heel sociaal naar andere honden.

Barry zoekt een kalme, evenwichtige en zelfverzekerde eigenaar, iemand die niet bang aangelegd is. Een baasje met ervaring met Rottweilers zou fijn zijn. Hij moet genoeg rusten en nog heel veel leren. Hij zoekt iemand die zijn probleemgedrag serieus neemt en niet denkt dat dit zo opgelost is. Barry heeft nog maanden of jaren nodig om rustig te kunnen settelen. De muilkorf zal stap voor stap afgebouwd moeten worden uiteindelijk, maar ook hier gaat veel tijd inzitten.
Interesse in Barry mag al getoond worden, wij plaatsen hem echter pas wanneer hij verder met zijn training is.

Let op: Barry zit in ons centrum in Apeldoorn!

 

Rottweiler

Reu - gecastreerd

07/12/2016

Groot

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

In training

In training

In training