Barry Ter adoptie

Onzekere, overcompenserende, maar van binnen lieve hond.

Barry was van mensen die hem via Facebook te koop aanboden. Een mevrouw had interesse in hem. Ze had haar hele leven honden gehad en Barry werd omschreven als een lieve en leuke hond. De mensen waar Barry toen van was zijn hem komen brengen en vertelden mooie verhalen over hem. Daarop heeft mevrouw besloten Barry te houden. Echter, zodra de mensen vertrokken waren begon Barry te grommen en bijten. De situatie was onveilig en onhoudbaar voor mevrouw. Helaas reageerde de instantie die hier eigenlijk bij moet helpen dat ze de situatie pas over 3 dagen konden evalueren. Daarop zijn wij gebeld en wij zijn mevrouw dezelfde avond nog gaan helpen.

Barry is een prachtige, maar typische Rottweiler. Hij overcompenseert snel, waarschuwt summier en door zijn duidelijk slechte socialisatie heeft hij veel angsten, die hij dan meteen weer probeert te compenseren met stoer gedrag.
Eenmaal in ons asiel moest Barry de eerste dag flink wennen en was hij chagrijnig. Daarna ontdooide hij gelukkig en werd hij steeds gemoedelijker. Barry moet nog heel veel leren en we trainen hem dan ook zoveel hij aan kan.

Barry zoekt een kalme, evenwichtige en zelfverzekerde eigenaar, iemand die niet bang aangelegd is. Een baasje met ervaring met Rottweilers zou fijn zijn. Hij moet genoeg rusten en nog heel veel leren. Sociaal gedrag naar andere dieren, vreemde mensen en kinderen moet rustig getraind worden.
Interesse in Barry mag al getoond worden, wij plaatsen hem echter pas wanneer hij verder met zijn training is.

 

Rottweiler

Reu - gecastreerd

07/12/2016

Groot

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

In training

In training

In training