Borney Ter adoptie

Lieve, rustige lobbes.
Borney is op jonge leeftijd afgestaan bij het grootste asiel in Kroatië. Hij werd te groot en de mensen hadden geen tijd meer voor hem. Daar zat hij dan, tussen nog 550 andere honden. Dag in, dag uit, jaar in, jaar uit, in een kennel achteraf om 20m2. Hij was een van de "vergeten" honden; honden die niet echt opvallen tussen zoveel andere honden en zijn kans op adoptie was dan ook ongeveer 0%. Toen Liz in dit asiel ging helpen, viel hij haar echter al snel op. Zijn prachtige ogen, zachtaardigheid en rust waren opmerkelijk in dit drukke asiel. En ondanks dat hij in al die jaren zijn kennel nauwelijks uit was geweest, genoot hij meteen van de extra wandelingetjes en spelletjes. Omdat Borney het verdient een leven buiten het asiel te kennen, is hij naar onze stichting gekomen en zijn wij vastbesloten deze lieverd het gouden mandje te vinden dat hij zo verdient.

Borney vindt zijn nieuwe leven wel tof; bijna dagelijkse wandelingen, de wereld ontdekken, oefenen met andere honden (zijn hondentaal is wat roestig na zolang alleen te hebben gezeten). Het jarenlange isolement en overgewicht waren natuurlijk niet top voor hem, maar hij past zich uitstekend aan. Zijn gewicht is ondertussen helemaal op orde en zijn conditie vele malen verbeterd. Uiteraard is Borney niet meer de jongste, dus hij zoekt een huisje waar daar rekening mee gehouden wordt. Hij heeft niet veel nodig: een tuin waar hij van de zon kan genieten, een fijne wandeling per dag, liefde, aandacht en gezien worden.

Borney kan prima bij andere honden, katten, kinderen of andere dieren geplaatst worden. Mits ze hem maar genoeg rust en slaap gunnen en niet te wild met hem doen. Geef jij deze lieverd het huisje dat hij zo verdient?

Belangrijke kenmerken van Borney zijn:
Energielevel: laag
Intelligentie: gemiddeld
Zelfvertrouwen: gemiddeld
Zelfbewustzijn: gemiddeld
Vasthoudendheid: gemiddeld

Het is bij interesse in een dier belangrijk dat je zelf hoger dan of gelijk aan de hond scoort, die je eventueel wil adopteren, zodat er de best mogelijke match uit voort kan vloeien.

03/06/2014