Brock Ter adoptie

Grote lubbes met een echt Akita-karakter.

Brock is als pup gekocht door zijn vorige eigenaar. In het begin was het allemaal leuk en gingen zijn baasjes met hem naar puppycursus. Maar Brock werd steeds groter en sterker, waardoor de lol er een beetje af ging. Uiteindelijk, toen Brock 1 jaar oud was, belandde hij in de tuin aan een ketting van 3 meter lang. Hier heeft hij 3 jaar lang aan gelegen en er is al die tijd niks met hem gedaan. De buurt had hier klachten over en schakelde instanties in. De wetgeving in België, waar Brock vandaan komt, is gelukkig op sommige vlakken wat strenger dan in Nederland en er werd dan ook besloten dat de eigenaren Brock moesten herplaatsen. Er is eerst geprobeerd dit zelf te doen onder begeleiding van een Belgische gedragsdeskundige. Er was iemand geïnteresseerd in Brock en ze zijn naar hem toe gegaan en hebben met hem gewandeld, voor het eerst in 3 jaar. Brock liep natuurlijk helemaal niet goed aan de lijn en aan het eind van de wandeling was hij waarschijnlijk overprikkeld en moe. Hij heeft de potentiële adoptant toen in haar hand gebeten. Hierop heeft de gedragsdeskundige die de herplaatsing van Brock moest begeleiden, contact met ons opgenomen en zo is Brock bij ons afgestaan.

Gezien het feit dat Brock de geïnteresseerde had gebeten en zelfs zijn eigen baas best bang van Brock was, hadden wij zeer buitensporig gedrag van hem verwacht, zoals dit nog wel eens bij slecht gesocialiseerde Akita's kan voorkomen. Dit valt ons echter reuze mee. Brock is kalm, geniet ontzettend van zijn wandelingen, heeft een prima leervermogen en wil best graag samenwerken. Plotselinge bewegingen, te veel en te lang in zijn persoonlijke zone zitten en te druk doen, vindt hij niet zo tof en hij kan dan corrigeren. Zolang je kalm en met wederzijds respect met hem omgaat, is hij echter een fijne, lieve jongen, die graag er op uit gaat met je.
Het wandelen aan de lijn gaat ondertussen al heel erg goed, zowel alleen als in een groep. Brock reageert totaal niet op passerende honden wanneer hij de juiste sturing krijgt en zich veilig voelt.

Gezien het verleden van Brock plaatsen wij hem niet bij kinderen. We zoeken een koppel of persoon voor hem, kalm, stabiel, zelfverzekerd, onbewogen. Mensen die niet snel onder de indruk zijn en zichzelf goed kennen. Brock zou eventueel bij een stabiele teef geplaatst kunnen worden en zelfs bij een rustige reu. We plaatsen Brock niet bij andere kleine dieren, omdat hij al aan genoeg moet wennen, daar het leven in huis hem natuurlijk totaal vreemd is.

Amerikaanse Akita

Reu - gecastreerd

12/10/2016

Groot

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

Nee

Ja

Nee