Buddha Ter adoptie

Lieve lobbes, met scherpe randjes.

Buddha is door zijn vorige baasjes in België als pup gekocht, wij hebben geen officiële papieren van hem en het is ons onbekend of deze er zijn. Buddha had al vroeg last van controlegedrag (mede door teveel vrijheid, maar ook omdat dit wel in zijn karakter ligt), waardoor hij zijn baasjes ging beschermen. In de puberteit ging dit mis: Buddha wilde bezoek wegjagen en zijn bazin greep hem bij zijn halsband om hem tegen te houden. Toen hapte Buddha naar zijn bazin. De schrik zat er goed in en Buddha is bij ons in training gekomen. Helaas moesten we tot de conclusie komen dat Buddha en zijn baasjes qua karakter en omgeving niet de juiste match waren, waardoor er is besloten hem bij ons af te staan.

Hier laat Buddha zich eigenlijk altijd van zijn beste kant zien. Weinig in huiselijke prikkels zitten en niet teveel vrijheid krijgen, in de zin van een vaste plek om te slapen en goed begeleide wandelingen, doet hem goed. Tegen ons allemaal is hij erg vriendelijk. Met sommige oefeningen, zoals poten pakken geeft hij wel eens aan dat hij het minder prettig vindt, door zacht te grommen, maar hij gedraagt zich altijd netjes. We verwachten echter dat wanneer Buddha weer in een huiselijke setting komt met veel meer prikkels en vaak veel vrijheden, hij weer terug kan vallen in oud gedrag. Dit is duidelijk te zien wanneer wij hem proberen los te socialiseren met andere honden. Hij raakt dan vrij snel overprikkeld en kan wat lelijk doen. Hij vindt het moeilijk zichzelf dan tot rust te brengen. Aan de lijn heeft hij dan weer geen problemen met andere honden. Zelfs als ze naar hem uitvallen, blijft hij daar vrijwel altijd kalm onder.

Buddha zoekt daarom een rustig huishouden, zonder kinderen en weinig gedoe om hem heen. Iemand met ervaring met rassen met sterke karakters is een pre. Belangrijk is dat Buddha geplaatst wordt bij iemand met veel zelfvertrouwen. Een stabiele teef zou hem kunnen helpen in zijn ontwikkeling. We plaatsen Buddha niet bij andere kleine dieren. Buddha heeft meer moeite met mannen dan met vrouwen. Het is dus belangrijk dat mannen die interesse in Buddha hebben kalm en zelfverzekerd zijn. Mannen die in de overcompensatie schieten en zich stoerder voor gaan doen, zijn geen goede match voor Buddha.

Boerboel

Reu - gecastreerd

07/07/2016

Groot

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

Nee

In training

Nee