Buddy Ter adoptie

Lieve, onzekere hond met veel pech die kan overcompenseren.

Buddy is op 3-jarige leeftijd door een dierenasiel uit Spanje gehaald. Door de reis en doordat hij uit zijn vertrouwde omgeving werd gehaald en in een (te) drukke omgeving werd geplaatst had hij veel stress gekregen en vond alles eng. Hij kon dan de lijn vast willen pakken uit paniek. In dat asiel viel hij van de angst en stress ook uit naar andere honden en soms zelfs mensen. Buddy heeft tot zijn grote pech niet echt het uiterlijk waar mensen in Nederland snel op vallen, waardoor hij nog nooit in een huis heeft gewoond maar alleen in het asiel heeft mogen verblijven. Omdat de problemen van Buddy niet minder werden in het andere asiel en hij daar niet genoeg begeleid kon worden, hebben ze onze hulp ingeschakeld.

Eenmaal hier bleek dat Buddy volledig overprikkeld en vreselijk moe was. Na wat bij te hebben geslapen ging hij duidelijk vooruit. Hij valt bij ons niet uit naar andere honden, maar vindt wel veel situaties nog spannend. Hij heeft natuurlijk weinig gezien in zijn leven omdat hij altijd in asiels heeft gewoond, dus we zijn nu een inhaalslag aan het maken om hem te socialiseren. In een groep met honden lopen vindt hij nog moeilijk, maar dit gaat steeds beter. Buddy heeft ook wat baknijd, daarom voeren wij hem dagelijks uit te hand en dit gaat ondertussen prima.
Omdat Buddy nooit in een situatie heeft gezeten waarbij hij mensen echt kon leren kennen en leren vertrouwen, vindt hij dat ook moeilijk. Hij zal hier de tijd voor moeten krijgen.

Buddy zoekt dan ook een baasje of rustig koppel dat hem de tijd hiervoor wil geven. Waar hij begeleidt kan worden, maar waar niet direct hoge eisen aan hem gesteld worden. We plaatsen Buddy op dit moment niet bij kinderen, omdat hem dat te druk is.

Kruising

Reu - gecastreerd

01/01/2014

Middelgroot

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

In training

Ja

In training