Buddy Geadopteerd

Lieve, wat onzekere hond.

Buddy is op 3-jarige leeftijd door een Nederlands dierenasiel uit Spanje gehaald. Door de reis en doordat hij uit zijn vertrouwde omgeving werd gehaald en in een (te) drukke asielomgeving werd geplaatst, kreeg Buddy veel stress en vond hij alles eng. Hij kon dan tijdens het wandelen de lijn vastpakken uit paniek. In dat asiel viel hij uit angst en stress ook uit naar andere honden en soms zelfs naar mensen. Buddy heeft tot zijn grote pech geen uiterlijk waar Nederlanders snel op vallen, waardoor hij nog nooit in een huis heeft mogen wonen, maar zijn vele leven sinds hij gevangen is in het asiel heeft moeten spenderen. Omdat de problemen van Buddy alsmaar erger werden in het andere asiel en hij daar niet genoeg begeleid kon worden, hebben ze onze hulp ingeschakeld en hem bij ons afgestaan.

Eenmaal hier bleek dat Buddy volledig overprikkeld en vreselijk moe was. Na wat bij te hebben geslapen ging hij duidelijk vooruit. Hij valt bij ons nauwelijks nog uit naar andere honden, maar vindt sommige situaties wel nog wat spannend, al blijft hij steeds kalmer hieronder. Hij had natuurlijk weinig gezien in zijn leven omdat hij altijd in asiels heeft gewoond, dus we zijn nu een inhaalslag aan het maken met zijn socialisatie. In een groep met honden lopen vond hij in het begin moeilijk, maar dit gaat ondertussen uitstekend. Buddy had ook wat baknijd, daarom voerden wij hem in het begin dagelijks uit te hand en van zijn baknijd is hier dan ook niks meer te merken.
Omdat Buddy voorheen nooit in een situatie heeft gezeten waarbij hij mensen echt kon leren kennen en leren vertrouwen, vindt hij dat wanneer hij je net kent nog wat moeilijk, begrijpelijk ook. Hij zal hier dus de tijd voor moeten krijgen. Hij heeft wel zichtbaar minder moeite met ontspannen en zelfverzekerde mensen.

Buddy woont momenteel bij onze gedragsdeskundige in huis zodat hij kan ervaren en leren hoe het is om in een huishouden mee te draaien en zodat hij nóg meer kan leren. Hij doet dit tot nog toe keurig!

Buddy zoekt een baasje of rustig koppel dat hem zijn tijd wil geven. Waar hij begeleidt kan worden, maar waar niet direct hoge eisen aan hem gesteld worden. Mensen die hem echt als hond behandelen, niet als knuffelmaatje o.i.d. We plaatsen Buddy op dit moment niet bij kinderen, omdat hem dat te druk is.

Kruising

Reu - gecastreerd

01/01/2014

Groot

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

In training

Ja

In training