Cesar Ter adoptie

Lieve, actieve jongen.

Cesar is met 5 maanden oud gekocht bij mensen die zomaar een nestje hadden en helaas niet veel wisten van het opvoeden van puppy's. De honden liepen de hele dag buiten en kregen zo goed als geen begeleiding of socialisatie. De eerste maand ging alles goed, maar omdat Cesar altijd weinig sturing had gekregen en ook in zijn nieuwe gezin weinig duidelijkheid kreeg en vooral veel vrijheid had, ging hij na een maand uitvallen naar dingen op straat. Ook sloopte hij spullen in huis. Cesar raakte steeds verder overprikkeld en heeft zijn bazinnetje toen gebeten. Mevrouw werd erg bang van hem en wilde hem laten inslapen. Gelukkig heeft ze dat afgezegd en hem in plaats daarvan naar ons gebracht.

Toen Cesar bij ons binnenkwam, was hij volledig overprikkeld en had hij een enorm slaap tekort. De enige reactie die hij vanuit deze overspannen staat wist te bedenken, was springen en happen. Door Cesar meer begeleiding te geven en rust op te leggen kalmeerde hij gelukkig al snel. Hij is nu 90% van de tijd heel rustig en lief. Alleen wanneer hij een moeilijke training moet doen, met veel impulsbeheersing en nieuwe dingen er in, kan hij nog even terugvallen in zijn oude gedrag. Hij laat zich tijdens die momenten wel steeds beter helpen hierin. Cesar loopt ondertussen keurig aan de lijn, zowel alleen als in een groep. Hij kan prima overweg met rustige honden. Hyperactieve honden vindt hij soms nog wat spannend.

We zoeken een rustig huishouden voor Cesar, eventueel met een kalme volwassen hond erbij. Met katten zijn we hem nog aan het trainen, dit zou uiteindelijk wel gaan, maar geniet niet per se de voorkeur. Cesar kan bij rustige kinderen vanaf een jaar op 8 geplaatst worden, mits ze hem zijn rust gunnen en niet druk gemaakt wordt.

Cane Corse x Stafford

Reu - gecastreerd

16/08/2020

Groot

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

Ja

Ja

In training