Chewie Geadopteerd

Grappige meid met een eigen mening.

Chewie is door haar vorige eigenaren als pup gekocht. Ze kreeg niet helemaal de juiste sturing die bij haar paste en daardoor werd ze met momenten erg onzeker, wat zich uitte in controlegedrag: overmatig snuffelen, overal bij willen zijn en aandacht trekken, naar elke hond toewillen maar dan wel snauwen als hij teveel in haar persoonlijke zone kwam, etc. Dit zijn gedragingen die voor veel mensen normaal klinken of zelfs grappig lijken, maar is meestal voor de hond een uiting dat deze niet lekker in zijn vel zit. Zo ook bij Chewie. Omdat ze zich onbegrepen voelde, liep haar spanning steeds hoger op. Toen er een kindje bij kwam, zorgde dat natuurlijk voor nog meer onrust en zeker toen deze kleine beweeglijker werd, heeft dat er uiteindelijk toe geleid dat Chewie naar het dochtertje heeft gehapt. De baasjes durfden het hierdoor niet meer aan en zo is Chewie, in samenwerking met de Corgi Herplaatsing bij ons terechtgekomen.

Eenmaal hier werd al snel duidelijk dat Chewie eigenlijk helemaal niet zo onzeker is, maar juist een grote eigen mening is. Wanneer ze je nog niet helemaal vertrouwt, kan ze het aangeven als ze vindt dat je over haar grenzen gaat. Ze tikt je dan aan met haar neus of voortanden. Ze loopt keurig aan de lijn, zowel in een groep als alleen. Ze kan prima overweg met andere honden. Ook katten zijn geen probleem. De wereld ontdekken vindt ze hartstikke leuk, maar binnen is ze vooral gesteld op haar rust.

Chewie zoekt dus een niet te druk huishouden, met stabiele baasjes die niet snel onder de indruk zijn en niet in manipulatiegedrag trappen. In huis zullen er duidelijk regels gehanteerd moeten worden, zodat Chewie zich begrepen en veilig voelt. Chewie kan bij andere honden geplaatst worden, mits deze niet erg onzeker zijn. Ook kan ze bij katten geplaatst worden. Kinderen vanaf een jaar of 10 zou een optie zijn voor haar.

Welsh Corgi

Teef - gesteriliseerd

25/02/2014

Klein

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

Ja

Ja

Ja