Danny Ter adoptie

Liefdevolle, wat onzekere kerel.

Danny is geboren in Griekenland. Toen hij ongeveer een half jaar oud was, is hij geadopteerd door zijn vorige baasjes in Nederland. Danny heeft vanaf toen samengewoond met een andere hond. In het begin ging dit heel goed, maar zoals alle honden kwam Danny rond deze leeftijd in de puberteit. Beide honden in huis waren onzeker en angstig en dit zorgde voor een onstabiele situatie in huis. Zonder de juiste begeleiding zorgde dit voor problemen zodra Danny begon te puberen. Danny kon uitvallen naar de andere hond uit jaloezie, als het ging om eten of een bepaalde plek in huis. De onzekere karakters bij beide honden zorgde ook soms voor problemen op wandelingen. Hier kon Danny dan uitvallen naar sommige honden of joggers die net te dichtbij kwamen. Daarnaast kon Danny ook uitvallen naar bezoek. Dit alles komen wij vaker tegen. We hebben dan ook meermaals aangegeven dat dit prima op te lossen was en afstand doen echt niet nodig was. Vooral toen de baasjes ons vertelden dat ze op korte termijn gingen verhuizen naar het buitenland. Voor hen gaf dit een extra reden om afstand te willen doen van Danny. Wij zagen hier juist het tegenovergestelde: het zou makkelijker zijn geweest dit op te lossen als Danny zou verhuizen naar het buitenland. Daar is het leven voor honden over het algemeen veel makkelijker dan in Nederland, vooral voor honden die al uit het buitenland komen. Ook dit hebben wij de baasjes meerdere keren proberen uit te leggen. Ondanks onze pogingen, waren zij vastberaden om afstand te doen.

Danny kwam in eerste instantie in ons trainingscentrum terecht, omdat de baasjes door de tijdsdruk van het verhuizen op korte termijn afstand wilden doen, maar wij op dat moment geen plek hadden in ons asiel. In het begin was Danny heel timide. Hij durfde niet veel en vond alles eng. Wij zijn dus meteen aan de slag gegaan met hem door veel verschillende dingen te doen. In groepen met andere honden wandelen, veel vreemde plekken zien, balansoefeningen. Dit soort nieuwe en spannende avonturen beleven als team van hond en begeleider zijn dan ook hele goede manieren om een band op te bouwen. Hij begon ons dus ook beetje bij beetje meer te vertrouwen en te ontdooien. Inmiddels is zijn persoonlijkheid omgeslagen van angstig en verlegen naar open en vriendelijk. Het duurt wel even voordat Danny écht op zijn gemak bij iemand is. Vreemde mannen vindt hij meestal nog wat spannender dan vrouwen, maar nieuwe mensen ontmoeten gaat al stukken beter dan in het begin. Danny loopt uitstekend aan de lijn, alleen of samen in een groep met andere honden. 

Voor Danny zoeken wij een baasje of baasjes die zelfverzekerd zijn. Mensen die hem met de juiste begeleiding laten zien dat het wel goed komt, en waar hij op kan vertrouwen in nieuwe of spannende situaties. Het zou voor Danny ook goed zijn om nog lekker veel van de wereld te ontdekken in zijn leven. Al hoeft Danny geen uren te wandelen op een dag. Relaxte wandelingen van in totaal zo'n 1,5 tot 2 uur zijn zeker weten prima voor hem. Danny zou wel geplaatst kunnen worden bij andere dieren. Het is dan wel belangrijk dat als hij met een hond gaat samenleven, dat deze hond stabiel is. Ook zal dit dan duidelijke begeleiding en grenzen nodig hebben. Dit is sowieso nodig, maar door zijn achtergrond benadrukken we het nog eens. Danny zou ook bij kinderen geplaatst kunnen worden, mits hij genoeg rust krijgt in zijn nieuwe huis.

Kruising Labrador

Reu - gecastreerd

20/04/2018

Groot

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

Ja

Ja

Ja