Duco Geadopteerd

Lieve, aanhankelijke jongen die veel sturing nodig heeft.

Onze hulp werd ingeroepen voor de toen hoogzwangere Mila. Haar baasje was opgenomen in het ziekenhuis, Mila zat in de kelder opgesloten en kon door niemand benaderd worden. Wij hebben haar opgehaald en haar baasje heeft Mila vervolgens bij ons afgestaan. Inmiddels is zij bevallen van tien prachtige pups, zes reutjes en vier teefjes.

Een van deze reutjes is Duco. Inmiddels zit Duco al in zijn puberteit en gaat hij de komende jaren dus lekker veel puberen. Hij zal dus veel begeleiding nodig hebben. Hij is heel mensgericht en nieuwsgierig, zoals een echte herder. Duco vindt het soms nog wat moeilijk om overdag alleen te blijven. Hier zijn we natuurlijk mee gaan oefenen en hij doet het dan ook steeds beter. Hij uit deze onrust in blaffen, maar kan inmiddels steeds sneller zijn rust vinden. Duco houdt van een goede speel- en/of knuffelsessie. Hij loopt ook ontzettend netjes aan de lijn, alleen of samen met andere honden, en vindt het fantastisch om op avontuur te gaan. Hij houdt van quality time, in welke vorm dan ook.

Mila, Duco's moeder, is een Mechelse Herder en de vader van het nestje is een kruising Akita/Duitse Herder. Het is dus belangrijk dat het adopteren van Duco niet wordt onderschat. Hij zal veel tijd, training en aandacht nodig hebben en wij zoeken zelfverzekerde mensen die dit in deze lieverd willen steken. Om te zorgen dat hij zo sociaal en lief blijft als hij nu is, is het dan ook belangrijk dat hij veel van de wereld zal blijven zien op een goede manier. Dit moet gepaard gaan met veel rust en begeleiding, waar wij uiteraard bij zullen helpen. Op deze manier zal Duco ongetwijfeld opgroeien tot een lieve, stabiele kerel. 

 

Kruising Mechelse Herder

Reu - gecastreerd

14/02/2022

Groot

Zit, kom hier

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

Ja

Ja

Ja