Elif Geadopteerd

Vrolijke, jonge meid die nog veel moet leren.

Elif is vastgebonden aan een boom gevonden. We weten dus weinig over haar voorgeschiedenis, al is het duidelijk dat ze uit Turkije is gehaald en onder niet al te beste omstandigheden heeft geleefd. Toen we haar vonden zat ze in de troep en uitwerpselen, zonder eten of drinken in haar buurt.

Gelukkig is Elif een lieve, flexibele, nog jonge, vrolijke meid. We zijn dus gauw met haar gaan trainen, wat zijn vruchten afwerpt. In het begin kon Elif nogal stuiteren en blaffen als ze een vreemde hond zag, maar dat doet ze ondertussen gelukkig niet meer. Met de juiste sturing vindt ze de andere hond niet meer zo spannend en blijft ze rustig tijdens het passeren. Interactie met honden die ze kent, was in het begin ook wat moeizaam; ze was veel te lomp en onbezonnen, waardoor ze geen rekening hield met de ander. Dit is ondertussen gelukkig al veel verbeterd. Uiteraard zal Elif, gezien haar leeftijd, hier de komende jaren nog veel begeleiding in nodig hebben.
Verder loopt Elif ondertussen keurig aan de lijn, zowel in een groep honden, als alleen.

We zoeken een jong, actief gezin voor Elif, dat geen Kangal wil omdat dat zo stoer is, maar snapt wat dit ras nodig heeft en hier ook de juiste begeleiding in geeft. We verplichten een cursus of privélessen bij één van de Animal's Faith locaties te volgen (Maastricht of Apeldoorn) na adoptie van Elif, zodat we er zeker van zijn dat Elif goed en stabiel opgroeit.
Liefst plaatsen we Elif alleen of bij een volwassen andere hond. We plaatsen haar niet bij puberhonden (tot 4 jaar oud). Ze zou eventueel bij andere dieren geplaatst worden, als er veel tijd en ruimte is om haar dit goed aan te leren.

Kangal

Teef - gesteriliseerd

05/05/2020

Zeer groot

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

Ja

Ja

Ja