Fons Geadopteerd

Lieve, soms verlegen jongen.

Fons is vanaf pup bij zijn vorige baasje geweest. Hier heeft hij altijd vrolijk in de tuin gewoond en dit ging altijd goed. Hij is een echte buitenhond en houdt ervan om buiten te zijn. Zowel in de tuin, als op een wandeling. Fons woonde met zijn baasje op een boerderij en kon hier dus vrijwel doen en laten wat hij wilde. Dit ging ook altijd goed, Fons is altijd een lieve en vrolijke kerel geweest. Toen zijn baasje plots moest verhuizen, verhuisde zij naar een huis zonder tuin. Dit wilde het baasje Fons niet aan doen, en toen hebben wij besloten hem op te nemen. Zodat we konden zoeken naar het perfecte plekje voor Fons.

Zoals vrijwel alle honden die voor het grootste deel van hun leven in dezelfde omgeving opgroeien en blijven zitten, vindt ook Fons veel dingen spannend. Het leven binnen is nog onbekend voor hem, dus dit vindt hij nog moeilijk en krijgt hierdoor spanning. Zo kan hij bijvoorbeeld soms nog blaffen in de kennel zonder verdere aanleg, omdat hij naar buiten wil of het gewoon even niet meer snapt. Fons vindt wandelen erg leuk, al deinst hij in eerste instantie vaker terug als wij de lijn om willen doen. Ook dit snapt hij dus niet helemaal. Hij vond het in het begin ook vervelend om met iets om zijn nek te lopen, hij was altijd een tuigje gewend. Maar hij doet het steeds beter en went aan steeds meer dingen. Super goed op zijn tien jarige leeftijd! We bouwen het dus allemaal rustig op met hem, stap voor stap. Wat wel erg opvallend is voor een hond die niet gesocialiseerd is, is dat hij ontzettend sociaal is naar onze andere honden en katten, en ook naar alle mensen. Ondanks dat hij het soms dus niet zo goed snapt wat er allemaal gebeurd, hij is en blijft ontzettend lief naar iedereen.

We zoeken dan ook mensen die Fons zijn ontzettend lieve en warme karakter gaan zien en geduld kunnen opbrengen voor zijn onbegrip van zijn huidige situatie. Hij houdt van wandelen en omdat het belangrijk is dat hij lekker veel van de wereld gaat zien, zijn relaxte uitstapjes erg belangrijk voor hem. Fons hoeft geen uren te lopen, maar heeft aan ongeveer anderhalf uur per dag genoeg. Momenteel kan hij zelfs niet zo lang lopen, omdat hij erg dik is. Hij moet dus nog eerst afvallen en conditie opbouwen, maar uiteindelijk zal hij prima chille, en zelfs lange wandelingen kunnen maken. 

Kruising Beagle x Husky

Reu - gecastreerd

03/08/2013

Middelgroot

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

Ja

Ja

Ja