George Ter adoptie

Vrolijke hond met een pittig randje.

George hebben wij leren kennen door middel van trainingen die zijn baasjes bij ons volgden. Zij vroegen om hulp omdat ze tegen een aantal problemen aan liepen. George kon grommen, blaffen en happen naar mensen in verschillende omstandigheden, zoals overprikkeling, teveel vrijheid of mogelijkheid tot claimen. Een van onze gedragstherapeuten heeft de baasjes al een heel stuk kunnen helpen en zo vielen veel problemen weg. Zoals elke hond, kon George natuurlijk nog wel terugvallen in oud gedrag wanneer hij bijvoorbeeld moe was of wanneer er veel drukte om hem heen ontstond, al bleef de vooruitgang in zijn gedrag ook dan duidelijk zichtbaar. Voor de baasjes was het wat moeilijker om oud gedrag, spanning en stress los te laten. Vooral omdat zij een kindje hadden, waardoor vriendjes daarvan vaak over de vloer kwamen, maakten dat de baasjes steeds gespannen waren en bleven. Dit zorgde bij George dan weer voor meer spanning. Daarom hebben de baasjes na een tijdje weer contact opgenomen met ons, waarna George nog even in ons trainingscentrum is geweest, maar zij ondanks hun moeite, toch ervoor kozen hem bij ons af te staan.

We merkten al snel dat George zijn best doet mensen weg te krijgen wanneer hij geen zin in drukte en aanraking heeft. Hij kan dan grommen, blaffen of uitvallen. Bij ons had hij al snel door dat we hier niet van onder de indruk zijn, wat hem al enorm kalmeert. Zo nu en dan probeert hij het nog eens en nieuwe mensen test hij altijd even uit. George houdt er niet van aangeraakt worden, buiten vindt hij het geen probleem en als hij aan het werk is ook niet, maar binnen, wanneer er intens naar hem gekeken wordt, vindt hij dit heel spannend. Hier trainen we vrijwel dagelijks op en we zien absoluut verbetering, maar we verwachten hier wel een terugval in na plaatsing. Potentiële baasjes zullen hier dus rekening mee moeten houden en George de tijd moeten geven om vertrouwen op te bouwen. George is een echte Cocker en dol op werken. Hij wandelt graag en zou het liefst elke dag nieuwe dingen ondernemen. Hij zou het tof vinden om een sport te gaan doen, zoals speuren bij nieuwe baasjes.

George heeft stabiele baasjes nodig die geduld met hem hebben en hem de sturing willen bieden die hij nodig heeft. Veel rust en gestructureerde beweging zijn beide heel belangrijk voor George. Het liefst plaatsen we hem samen met minstens 1 andere hond. We plaatsen George niet bij kinderen. George zoekt consequente baasjes die hun eigen behoeften opzij kunnen zetten voor zijn gewin.

Belangrijke kenmerken van George zijn:
Energielevel: hoog
Intelligentie: hoog
Zelfvertrouwen: laag
Zelfbewustzijn: gemiddeld
Vasthoudendheid: hoog

Het is bij een adoptie belangrijk dat je zelf hoger dan of gelijk aan de hond die je wil adopteren scoort, om ervoor te zorgen dat er een passende match uit kan voortvloeien.

Engelse Cocker Spaniël

Reu - gecastreerd

21/07/2020

Middelgroot

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

Nee

Ja

Ja