Guus Geadopteerd

Lieve, actieve hond.

Guus is door zijn vorige baasjes overgenomen van iemand anders die niet goed voor Guus zorgde. Toen Guus bij zijn vorige eigenaren kwam was hij heel bang voor mensen en viel hij overal naar uit. Zijn baasjes hebben hier toen hard mee getraind, waardoor Guus steeds rustiger werd.

Helaas waren zijn baasjes ondertussen al een jaar uit elkaar en ondanks hun pogingen goed voor Guus te blijven zorgen moesten ze helaas tot de conclusie komen dat ze beide te weinig tijd hadden om Guus te geven wat hij nodig heeft en het heen en weer verhuizen, deed Guus geen goed. Daarom is er besloten afstand van hem te doen.

Guus heeft hier al veel geleerd. Hij was in het begin vrij snel zenuwachtig, maar wordt dit steeds minder. Belangrijk is dat hij flink gesocialiseerd blijft worden in onbekende gebieden en met onbekende mensen. Onbekende mannen vindt hij soms wat spannend, vrouwen veel minder. Hij klampt zich snel vast aan mensen die hij kent en vertrouwt en kan hier, bij teveel aandacht/affectie een beetje in doorslaan. Wanneer dit gebeurt is er geen ruimte meer om zelfvertrouwen op te bouwen, maar blijft hij overdreven afhankelijk van zijn begeleider. Wij zijn Guus hier flink aan het trainen op zelfstandigheid, wat zijn vruchten afwerpt.

Guus heeft een rustig huishouden nodig. Hij kan prima met kinderen overweg, maar voor zijn rust zijn oudere of hele kalme kinderen het beste. Katten vindt hij nog moeilijk. Met honden is hij heel sociaal, zij het dat hij de eerste ontmoeting wat onzeker kan reageren. Begeleide ontmoetingen tijdens een wandeling samen gaan perfect. In de auto is hij momenteel nog wat gespannen, maar dit wordt met elke training weer wat beter. Guus zoekt iemand die hem veel mee op stap wil nemen en de tijd heeft om in zijn energiebehoefte te voldoen, maar tevens de discipline om hem zijn slaap op te leggen wanneer nodig. Guus vergeet uit zichzelf nog wel eens op tijd te gaan slapen namelijk.

Herder x Labrador

Reu - gecastreerd

21/09/2013

Groot

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

Ja

Ja

In training