Hoppas Geadopteerd

Dappere jongen die nog veel moet leren

Hoppas is bij ons gekomen vanuit een ander asiel. Door zijn vorige eigenaren werd hij in een kennel gehouden. Hoppas had daar nooit contact met mensen. Eten werd hem toegegooid. Uiteindelijk is hij door de politie in beslag genomen en naar het asiel gebracht. Dit asiel nam contact met ons op, omdat zij niet veel met Hoppas konden beginnen en zij hem niet verder konden helpen. Een gedragsdeskundige vond daarom dat hij moest worden ingeslapen. Gelukkig heeft het asiel hem in plaats daarvan bij ons afgestaan.

Hoppas heeft geen socialisatie gehad, is niets gewend en was daardoor bij binnenkomst ontzettend bang. Hij heeft echt tijd nodig om mensen te vertrouwen. Wandelen vindt Hoppas heel leuk, maar ook buiten vindt hij natuurlijk nog veel dingen spannend. Bij ons gaat hij met de juiste begeleiding goed vooruit en inmiddels kunnen ook een aantal van onze vrijwilligers met hem wandelen. Hij loopt netjes aan de lijn, zowel alleen als in een groep met andere honden. We zijn met Hoppas naar de dierenarts geweest omdat hij wat apart op zijn achterpoten staat/loopt. Bij de dierenarts bleek dat er in de extra teen die Turkse Herders aan hun achterpoten hebben, bot zit dat er normaal gesproken niet zit. Gelukkig heeft Hoppas hier verder geen last van en kan dit geen kwaad. 

We zoeken voor Hoppas een huisje in een rustige omgeving, bij mensen die kalm, stabiel, zelfverzekerd en onbewogen zijn. Mensen die niet snel onder de indruk zijn, zichzelf goed kennen en beseffen dat vertrouwen moet groeien. We plaatsen Hoppas niet bij kinderen of andere dieren, omdat hij al aan genoeg moet wennen: het leven in huis is hem natuurlijk totaal vreemd.
 

Kangal

Reu - gecastreerd

22/05/2013

Zeer groot

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

In training

Nee

In training

Nee