Ivy Geadopteerd

Grappig, pittig dametje.

Ivy is als pup gekochte bij een Belgische fokker door een ander gezin. Daar gromde ze echter naar de kinderen, waardoor dat gezin haar terug heeft gebracht naar de fokker. Daarna is ze al vrij snel bij haar vorige baasjes terechtgekomen. Het was bekend dat Ivy snel overprikkeld kon raken en dan moeite had met andere individuen om haar heen. Ondanks dat Ivy nu niet bij kinderen werd geplaatst, werd ze wel bij een andere hond geplaatst terwijl bekend was dat Ivy dit moeilijk vond. Helaas werd dit pas na de koop aan het nieuwe baasje medegedeeld. De spanningen in huis liepen binnen een paar maanden dan ook behoorlijk op en Ivy en het andere teefje vochten nogal eens. Dit is de reden geweest dat Ivy naar ons is gekomen, zodat ze eerst de juiste begeleiding zou krijgen, waardoor ze een stabielere basis zou hebben.

Bij ons werd al snel duidelijk dat Ivy inderdaad volledig overprikkeld was. Door haar jonge leeftijd kon ze haar energie nog niet goed doseren, waardoor ze altijd bij alles meteen veel te veel gaf. Dit resulteerde er in dat ze binnen 20 minuten bekaf was en dan werd ze prikkelbaar en chagrijnig. We hebben Ivy hier dus flink op gestuurd en haar geleerd rustiger te starten, waardoor ze langer van leuke dingen kon genieten. Ondertussen is Ivy hier al vele malen beter in en daardoor is zij ook socialer naar soortgenoten en kinderen.
Natuurlijk is Ivy nog hartstikke jong, dus de komende 2 jaar zal zij nog goed begeleid moeten worden. Wij adviseren de bindingscursus voor Ivy.

Ivy zoekt een leuk gezin waar ze veel regelmaat, rust en structuur krijgt. Een gezin dat haar puberstreken kan waarderen, maar dit wel in goede banen weet te leiden. Ze zoekt mensen die veel zelfvertrouwen hebben, want Ivy vindt zichzelf een hele toffe meid (en terecht ;) ), met een vleugje humor. Ivy kan bij andere dieren worden geplaatst, maar qua honden het liefst een reu en eentje die al volwassen, kalm en stabiel is. We plaatsen Ivy niet bij drukke ("enthousiaste") honden. Ivy kan ook bij rustigere kinderen geplaatst worden van boven de 10 jaar oud. Hier doet ze het super goed met kinderen zolang deze haar niet overprikkelen en genoeg slaap gunnen.

Welsh Corgi

Teef - gesteriliseerd

03/05/2019

Klein

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

Ja

Ja

Ja