Jack Ter adoptie

Lieve, zachtaardige, grappige, soms nog wat onzekere slungel.

Jack is door een stichting met ongeveer 6 maanden naar Nederland gehaald. Hij werd toen direct bij zijn laatste eigenaar geplaatst, maar deze omschakeling was natuurlijk veel en heftig voor een jonge hond als Jack. Hij was dan ook behoorlijk van slag, wat zich uitte in grommen. Dit begon bij grommen wanneer hij eten had, maar door te weinig sturing ging hij steeds meer grommen onder steeds meer omstandigheden. Uiteindelijk leidde dit tot een bijtincident toen de eigenaar Jack het tuig om wilde doen en Jack dit te spannend vond. Helaas gaf de stichting geen hulp of begeleiding hierbij, behalve een schriftelijk document met wat tips van de gedragsdeskundige van deze stichting. De gedragsdeskundige had Jack echter helemaal niet gezien. De tips hadden dan ook niet het gewenste resultaat. De stichting wilde Jack ook niet terugnemen nadat meneer gebeten was en het niet meer zag zitten met hem en opperde euthanasie. De dierenarts wilde dit echter alleen doen wanneer een gedragsdeskundige schriftelijk wilde verklaren dat dit nodig was en meneer vond logischerwijs geen gedragsdeskundige bereid om deze verklaring af te leggen, aangezien het gedrag van Jack prima te verklaren was. Via allerlei kanalen werd meneer op ons geattendeerd en uiteindelijk is Jack dan ook bij ons afgestaan.

Het viel ons bij binnenkomst direct op hoe moe en overprikkeld Jack was. Hij was wel direct heel lief, hetzij wat verlegen naar nieuwe mensen. Met het ontmoeten van nieuwe mensen heeft hij dan ook wat hulp nodig, want dit vindt hij soms nog wat spannend, al doet de omgang met veel nieuwe mensen in het asiel hem erg goed, want dit is al vele malen minder. Wanneer er geen druk op hem gelegd wordt en mensen niet meteen in zijn persoonlijke zone treden, maar hem de kans geven om te acclimatiseren, ontdooit hij altijd snel. Mannen vindt hij, zoals de meeste honden, wat spannender dan vrouwen. Jack was duidelijk weinig gewend en wij zijn dan ook druk aan de slag gegaan om hem goed te socaliseren door hem veel van de wereld te laten zien met de juiste sturing. Dit heeft hem duidelijk goed gedaan, want Jack is een vrolijke, open, leuke puber geworden. Hij heeft een ontzettend prettige energie, waar iedereen altijd vrolijk van wordt.

Recent heeft Jack de diagnose van EPI gekregen. Dit is Exocriene Pancreas Insufficientie. Dit wil zeggen dat Jack zijn alvleesklier niet genoeg verteringsenzymen aanmaakt. Die dienen wij hem toe via medicatie en hij krijgt momenteel speciaal voer. Het gaat momenteel ietwat op en neer met hem, al voelt hij zich duidelijk beter dan voorheen, maar het is mogelijk dat Jack zijn hele leven speciaal voer en/of medicatie moet krijgen.

We zoeken een fijn stabiel huisje voor Jack, waar een kalme energie hangt, maar ook ruimte is voor plezier. Kleine, drukke kinderen gaat Jack te spannend vinden, maar grotere, rustigere kinderen vanaf een jaar of 12 gaat prima kunnen. Jack is nog hartstikke jong en zit natuurlijk ondertussen in zijn derde puberteit. Hij zoekt baasjes die dit incalculeren en hem de komende jaren goed door alles zullen begeleiden. We adviseren de bindingscursus bij Jack, zodat we hierbij kunnen ondersteunen. Katten kan hij soms nog wat spannend vinden, dus een huis zonder katten heeft de voorkeur. Jack kan prima bij andere honden geplaatst worden, hij is super sociaal! Wie sluit deze topper voor altijd in zijn hart?

Kruising

Reu - gecastreerd

10/09/2020

Groot

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

Ja

Ja

In training