Joep Geadopteerd

Hele lieve, onzekere jongen. 

Joep is op Curaçao op straat geboren en toen hij een paar dagen oud was door mensen met een hondenschool en –opvang meegenomen. Toen hij vier maanden was, is Joep naar Nederland gekomen en is hij bij zijn vorige eigenaren komen wonen. In huis was hij rustig, maar buiten was Joep vanaf het begin gespannen en alert en viel hij uit naar van alles. Een gedragsdeskundige die werd ingeschakeld, adviseerde een muilkorf voor Joep. Helaas namen de eigenaren dit advies niet ter harte. Joep heeft toen, terwijl hij los liep, een andere hond gebeten. De politie werd hierin betrokken en het advies was om Joep in te laten slapen. Gelukkig is dat niet gebeurd en is Joep bij ons afgestaan.

Joep was best verlegen toen hij bij ons binnenkwam. Als hij mensen voor de eerste keer ontmoette, kroop hij het liefste weg. Maar zodra hij je dan de dag erna weer ziet, kwispelde hij volop. Bij het ontmoeten van nieuwe mensen heeft Joep dus soms nog wat begeleiding nodig. Door deze begeleiding is dit inmiddels al een stuk beter geworden. Hij is nu veel vaker direct open naar mensen, en zal een enkele keer nog willen wegkruipen. Maar zodra hij je kent, is Joep een echte lieverd die van knuffels en wandelingen houdt. Hij loopt uitstekend aan de lijn, zowel alleen als met andere honden samen. Als hij goed begeleid wordt, valt Joep niet uit naar passerende honden. Hij is wel sociaal naar honden in een groep wanneer hij lekker zijn eigen ding kan doen. Joep is een lieve, maar nog wat drukke puber. Dit hoort natuurlijk ook wel bij de leeftijd. Hij speelt dus wel ruw, maar heel netjes. Wanneer hij goed begeleid wordt zal Joep opgroeien tot een heel gemoedelijk maatje.

Wij zoeken voor Joep dus een huisje waar hij begeleid wordt door zelfverzekerde mensen, zodat hij niet meer hoeft uit te vallen en Joep zijn dagen lekker relaxed door kan brengen. Joep is snel tevreden: zo’n anderhalf uur per dag wandelen is genoeg voor hem. Maar hij zou ook zeker mee op avontuur kunnen! Hij moet namelijk wel nog veel zien van de wereld. Joep heeft in een gezin met kinderen en met katten gewoond en dat ging prima. Wanneer kinderen die hij niet kent nogal druk zijn of contact direct forceren, is Joep zijn eerste reactie nog wegduiken. Maar krijgt hij de tijd om op te warmen, is hij er helemaal oké mee. Katten op straat vindt hij nog wel eens spannend, dus zal er wel begeleiding bij moeten zijn voordat ze alleen zouden zijn. Joep zou prima bij een andere hond geplaatst kunnen worden, mits dit een match is qua grootte en energieniveau. Het is wel belangrijk dat Joep zijn huishouden niet te druk wordt. Kinderen vanaf een jaar of 16 kan dus wel, maar te veel drukte of dieren samen is dan te veel voor hem.

Kruising Rottweiler

Reu - gecastreerd

28/05/2020

Groot

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

Ja

Ja

Ja