Kaja Geadopteerd

Lief, zachtaardig meisje, dat sturing nodig heeft.

Kaja is als pup gekocht en was altijd wel wat druk en "speels". Omdat ze bij haar eerste baasjes al heel jong veel vrijheid kreeg, werd ze overprikkeld, dat zich uitte in veel aandacht opeisen, continu alert zijn op bewegingen en geluiden en reageren op mensen die langs het huis liepen. Kaja woonde in een gezin met een klein kindje en alle prikkels, te weinig slaap en teveel taken op haar schouders hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat ze in een moment van spanning het kindje heeft gehapt. Dit is de reden dat ze bij ons is afgestaan.

Bij binnenkomst was Kaja duidelijk oververmoeid en toen ze eenmaal door had dat ze bij ons voor niemand hoefde te zorgen, sliep ze dan ook lang en veel. Ze loopt verder perfect aan de lijn, zowel alleen als in een groep. Ze kan prima overweg met andere honden, katten vindt ze wat spannend.
Kaja is door ons geplaatst geweest bij een man met 3 kinderen, waarbij de jongste 10 jaar oud was. We hebben duidelijke instructies meegegeven en verteld welke sturing Kaja nodig heeft, zodat ze niet nogmaals overprikkeld zou raken. Helaas bleek meneer toch niet helemaal in staat om Kaja deze rust en veiligheid te bieden, vooral buiten kreeg ze regelmatig de kans om aan de lijn te trekken, wat haar veel stress bezorgde. Ondanks trainingen en hulp van onze kant verbeterde dit niet genoeg. Hierdoor liep de stress bij Kaja weer op en heeft ze uiteindelijk naar één van de kinderen gehapt in een moment van onrust.

We plaatsen Kaja voor haar rust dus niet meer bij kinderen. We willen dat ze nu een huisje vindt waar ze altijd mag blijven en waar echt rekening gehouden wordt met haar behoeften. Waar ze dus enkel de vrijheid krijgt die ze aan kan en waar ze zich prettig bij voelt, ondanks dat dit vaak verschilt met de vrijheid die wij mensen een hond willen geven. Kaja kan prima bij een andere hond geplaatst worden, wel het liefst een stabiele reu dan. We plaatsen haar niet bij katten of andere kleine huisdieren.

Engelse Stafford

Teef - gesteriliseerd

29/10/2014

Middelgroot

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gechipt, gevaccineerd, ontwormd

Ja

Nee

Ja

Nee