Koekie Geadopteerd

Lieve, stabiele lubbes. 

Koekie is door zijn laatste baasjes uit een asiel gehaald. De reden waarom zijn eigenaren daarvoor hem hebben afgestaan is onduidelijk. Bij zijn laatste baasjes ging het over het algemeen prima. Alleen na een tijdje begonnen ze tegen wat probleempjes aan te lopen. Koekie viel soms uit aan de lijn en dan vooral bij mevrouw. Na meerdere trainingen bij andere trainers zijn wij komen helpen. Tijdens een gedragssessie werd duidelijk dat Koekie een vrij laag energielevel had en daardoor maar summiere signalen af gaf die voor de baasjes vaak moeilijk op te vangen waren. Ook kreeg hij meer vrijheid in huis dan hij aan kon. Ondanks training werd de band tussen de baasjes en Koekie niet beter en bleef hij teveel vrijheid krijgen. Nadat de baasjes hem alleen hadden gelaten in de tuin, wat al te moeilijk was voor Koekie kwam de kat van de buren ook nog de tuin in en uit een reflex vanwege zijn aangetaste veiligheidsgevoel heeft Koekie deze doodgebeten. Hierdoor hebben de baasjes besloten Koekie bij ons af te staan.

Natuurlijk kende wij Koekie al even en de reden tot zijn gedrag was dan helaas ook voornamelijk de mismatch met zijn baasjes. Wij zien Koekie hier als een enorm lieve en stabiele hond. Die met al onze honden en mensen overweg kan. Met wat kalme begeleiding valt hij ook totaal niet uit aan de lijn. Hij is enorm leergierig en vindt het geweldig om met ons te trainen. Hij loopt heel keurig aan de lijn. Zolang hij genoeg rust en gepaste vrijheid krijgt, kan deze grote jongen veel aan in het leven.

Koekie is op zoek naar leuke baasjes die hem op een kalme en duidelijke manier kunnen begeleiden in het dagelijkse leven. Die net als Koekie niet snel bewogen zijn en het leuk vinden om nieuwe dingen te ondernemen. Mensen die hem niet meer vrijheid willen geven dan hij aan kan en zorgen dat hij in huis veel rust. Koekie kan prima geplaatst worden bij andere honden en kinderen. 

Kruising Herder x Rottweiler

Reu - gecastreerd

01/04/2014

Zeer groot

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

Ja

Ja

Ja