Laika Geadopteerd

Lieve, soms nog wat drukke en onstuimige hond.

Laika zat in het dierenasiel van Lommel, dat helaas de deuren moest sluiten op 31-12-2019. De honden die nog in het asiel zaten moesten dus overgeplaatst worden. Wij hebben Laika en Boyha van hen overgenomen.
Laika was in het asiel van Lommel terechtgekomen omdat haar energielevel te hoog was voor haar baasjes en mevrouw niet consequent en duidelijk genoeg kon zijn tegen haar. Ondanks dat is Laika wel altijd een lieve hond geweest. Ze woonde op een appartement, kon prima 8 uur alleen thuis zijn en is een bench gewend. Naar andere dieren was ze altijd (te) druk, maar wel vriendelijk. Naar mensen en kinderen is ze supervriendelijk.

Hier laat Laika zich zien als een blij ei. Ze heeft wel nog wat weinig impulsbeheersing, waardoor ze met veel te veel kracht op alles en iedereen af kan knallen. Ze moet dus geleerd krijgen wat kalmer aan te doen, want niet iedereen is gediend van haar onstuimigheid natuurlijk. Laika is altijd vrolijk en erg lief. Ze heeft wel veel energie, dus dagelijks flinke wandelingen maken en regelmatig naar nieuwe plekken gaan heeft ze zeker nodig.

Doordat Laika nog wat lomp is plaatsen wij haar niet bij hele kleine kinderen, wat oudere kinderen zijn geen probleem. Ze kan eventueel ook bij een andere hond geplaatst worden, zeker als dit een stabiele reu is, kan dit een leuke match zijn. Ze moet dan wel begeleid worden in haar spel, zodat dit niet té druk wordt.
Laika zoekt een leuk, actief gezin of persoon die lekker met haar op stap wil gaan en haar buiten veel uitdaging wil bieden, terwijl ze binnenshuis juist veel rust en slaap mag krijgen.

Amerikaanse Stafford

Teef - gesteriliseerd

01/11/2018

Groot

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

Ja

Ja

In training