Lewis Geadopteerd

Lieve, energieke, jonge hond

Lewis is geboren op een boerderij en met 8 weken bij zijn vorige eigenaren gekomen. Zij volgden een puppycursus en een vervolgcursus met hem. Na een paar maanden begon Lewis te grommen naar het zoontje van de eigenaren, waardoor het zoontje bang van hem werd. De eigenaren wilden hem daarom herplaatsen. Lewis is toen bij een ouder echtpaar terechtgekomen. Na een week kwam hun dochter op bezoek. Lewis werd daarbij niet begeleid en sprong tegen de dochter op. Het echtpaar wilden hem daarna niet meer houden, en zijn vorige eigenaren wilden hem ook niet terug. Zo is Lewis bij ons terecht gekomen.

Lewis was bij binnenkomst moe en overprikkeld, maar wel heel lief en sociaal. Hij is natuurlijk een jonge hond, die veel begeleiding en sturing nodig heeft. Lewis loopt keurig aan de lijn en kan goed overweg met andere honden. Hij kan wat gereserveerd zijn als hij nieuwe mensen leert kennen, maar hij ontdooit dan ook weer snel. We zijn met Lewis naar de dierenarts geweest, omdat we zagen dat hij wat zwaaide met zijn achterhand. De dierenarts constateerde dat hij een ruggenwervel teveel heeft. Hierdoor kunnen zenuwen tussen zijn ruggengraat en staart klem komen te zitten, wat zijn lopen kan beïnvloeden. Op dit moment doet dit Lewis geen pijn en hoeft dit niet behandeld te worden. Dit moet natuurlijk wel in de gaten gehouden worden.

Lewis zoekt een leuk gezin dat hem zeker de eerste jaren, tot hij uit zijn puberteit is, goed wil begeleiden. Mensen die begrijpen dat Lewis niet gelukkig wordt van teveel vrijheid, maar daar juist alleen maar onzeker en onstabiel van wordt. Lewis kan bij een andere stabiele hond geplaatst worden en katten zijn ook geen probleem voor hem. Hij kan bij wat oudere kinderen, mits dat goed begeleid wordt. Voldoende rust en slaap zijn heel belangrijk voor Lewis.

Kruising Heidewachtel

Reu - gecastreerd

12/10/2020

Groot

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

Ja

Ja

Ja