Lola Geadopteerd

Leuke, stoere, soms wat verlegen meid, die ook goed toneel kan spelen.

Lola is door een stichting vanuit Turkije naar Nederland gehaald en in een gezin geplaatst, waar al 4 vrij onzekere honden en meerdere katten waren. Lola werd getriggerd door de onrust die de onzekerheid van de andere honden creëerden. Ze wilde rust scheppen, door de andere honden te sturen, maar was hier zelf natuurlijk veel te jong voor en dit was een taak die haar niet toebehoorde. De situatie werd hierdoor vele malen onrustiger en leidde uiteindelijk tot gevechten. We zijn op huisbezoek geweest om de situatie te bekijken en hebben toen met de baasjes samen besloten dat het beter was als Lola een rustiger huisje zou vinden. De andere honden waren al een stuk ouder en het probleem lag bij hen, maar 4 honden snel meer rust en zelfvertrouwen geven, is natuurlijk niet zo snel en makkelijk gedaan. Dus de baasjes gaan met de andere honden aan de slag en Lola gaat op zoek naar een kalmer plekjes met minder verantwoordelijkheden.

Eenmaal bij ons keek Lola eerst de kat even uit de boom, maar ze liep al heel snel meer in een groep met honden en was verder heel relaxt en kalm. Ze heeft wat socialisatie gemist, dus sommige nieuwe dingen vindt ze nog wat spannend. Wanneer je rustig blijft staan en haar even laat acclimatiseren is dit echter snel voorbij. Om Lola's socialisatie te versnellen en haar meer te laten wennen aan het leven bij mensen, is ze naar ons gastgezin in Utrecht gegaan. Hier woont ze samen met 3 katten en is ze heel rustig in huis. Ze is een bench gewend en vindt deze heel prettig. Lola loopt perfect aan de lijn en reageert niet op passerende honden, mensen of andere dieren.

We zoeken voor Lola een leuk, actief gezin. Mensen die zelfverzerkerd zijn en Lola in de puberteit goed kunnen begeleiden. Ze houdt van wandelen en de wereld ontdekken. Lola zit momenteel dus in ons gastgezin in Utrecht. Afspraken kunnen dan ook het beste daar plaatsvinden.

Kruising

Teef - gesteriliseerd

01/10/2019

Groot

Zit, af, kom hier, mand, bench, rustig, nee

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

Ja

Ja

Ja