Lola Geadopteerd

Leuke, grappige meid.

Lola komt uit een gezin, hier ontwikkelde ze al op vroege leeftijd problemen. Ze is hier als pup gekocht in de coronaperiode. Hierdoor is de socialisatie erbij ingeschoten. Er was geen mogelijkheid om een puppycursus te volgen, of om met bezoek te oefenen. Dit resulteerde in Lola die kon blaffen naar bezoek, al ging ze wel na een tijdje altijd kalm op haar plekje liggen. Ze had constant het gevoel alles te moeten regelen in huis. Ze kreeg hier te weinig begeleiding in, waardoor de problemen opstapelden. Lola had het gevoel veel verantwoordelijkheden te hebben in haar huis en daardoor ging ze alles regelen. Door al deze stress die maar bleef opstapelen, vond Lola het ook spannend om aangeraakt te worden, vooral door vreemde mensen. Hierbij kon ze happen of bijten. Bezoek vond ze net zo spannend, vooral wanneer onverwachte bewegingen gemaakt werde. Ze stond altijd 'aan' in huis, wat zorgde voor haar grote verantwoordelijkheidsgevoel. Ook kon ze soms claimgedrag vertonen over haar mandje. De stress hier omheen stapelde op bij zowel Lola als de baasjes en toen hebben zij besloten haar af te staan.

Eenmaal bij ons moest Lola eerst even bijslapen. We zagen dat ze enorm overprikkeld was en vond dat ze eigenlijk alles moest regelen in huis. Nadat ze de eerste dagen heeft bijgeslapen en aan onze structuur is gewend, kwam een hele vrolijke meid naar boven. Sommige aanrakingen van vreemde mensen vindt ze nog wat spannend, maar dit gaat steeds wat beter. Ze geeft dit dan aan door te happen. Wanneer Lola hierin gepusht wordt, zal ze bijten. Lopen aan de lijn doet ze perfect. Alleen, of in een groep met andere honden. Lola is dan ook heel sociaal naar andere honden. Aan de bench moest ze weer even wennen. Daar die in het begin bij haar oude baasje is gebruikt, maar daarna niet meer. Aangezien ze zo moe was, vond ze het toen geen enkel probleem om in een vertrouwd plekje te gaan slapen. Naar vreemde mensen kan ze blaffen wanneer ze geen sturing krijgt, vooral wanneer deze dichtbij komen. Maar wanneer wij haar dan vertellen dat het niet nodig is om te controleren, luistert ze daarnaar en negeert ze mensen. Op het moment dat ze iemand leert kennen, wordt ze steeds gemoedelijker en meer open. Ze is een echte dame met een eigen mening. ;)

Er zit een hele leuke meid onder dat laagje en ze zoekt dan ook iemand die daar doorheen kan kijken. Iemand die haar duidelijke grenzen kan geven zodat ze weet waar ze aan toe is en het regelen kan vergeten. Krijgt zij geen duidelijke grenzen en begeleiding, zal zij terugvallen in haar oude gedrag. Daarnaast is lekker relaxed mee wandelen en rustig het vertrouwen opbouwen is belangrijk voor haar. Lola kan prima met andere honden of katten geplaatst worden. Met kinderen kan ook, mits zij Lola haar rust en ruimte gunnen, dus vanaf een jaar of 16 is mogelijk. Lola zoekt namelijk een lekker rustig huisje met veel structuur.

Wij weten dat Lola een ontzettend leuk koppie heeft, maar dat neemt haar gedrag niet weg. Wij zoeken mensen voor Lola die haar gedrag serieus zullen nemen en hierbij onze adviezen willen opvolgen.

Shih Tzu

Teef - gesteriliseerd

31/12/2018

Klein

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

Ja

Ja

Ja