Luca Besproken

Leuke, vrolijke prepuber. 

Luca is als pup door zijn vorige baasje aangeschaft. Zoals het een echte jachthond betaamd was Luca als puppy al heel energiek, en moest hij net als alle jonge honden, nog alles aangeleerd krijgen: van rustig kunnen slapen in huis, tot wandelen aan de lijn. Dit had het baasje wat onderschat. Aangezien meneer zelf pleinvrees had, was het opvoeden en vooral het goed socialiseren van Luca een vrijwel onmogelijke opgave. Hierdoor begon Luca natuurlijk wat probleempjes te vertonen, want hij raakte onderprikkeld. Daarom is er besloten dat het beter voor Luca zou zijn als hij een ander baasje zou krijgen. Zo is Luca bij ons terechtgekomen.

Bij ons laat Luca zich zien als een hele vrolijke jonge hond, die op veel vlakken weinig begrenzing heeft gekregen. Hij kan soms wat lomp in de omgang zijn, maar laat zich makkelijk tot rust brengen. Door zijn summiere socialisatie vindt hij nieuwe situaties soms nog een beetje eng. Maar Luca laat wel zien dat hij van binnen heel stoer is en met de juiste begeleiding durft hij alles aan. Zolang hij met rust en veel geduld gestuurd wordt, overwint hij welke angst en onzekerheid. Luca loopt ondertussen al keurig aan de lijn voor wat je kunt verwachten van een hond van zijn leeftijd. Hij loopt ook al netjes met andere honden in een roedel en kan prima los met ze op het speelveld. 

We zoeken voor Luca een leuk gezin, dat hem rustige en duidelijke begrenzing kan bieden terwijl ze samen met hem de wereld gaat verkennen. Een gezin dat hem voldoende mentale en fysieke uitdaging kan bieden buiten de deur en dat hem veel rust gunt in huis. Luca kan prima geplaatst worden bij kinderen, honden en andere dieren. We adviseren onze bindingscursus voor Luca.

Heidewachtel

Reu - wordt nog gecastreerd

25/12/2018

Middelgroot

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

Ja

Ja

Ja