Lumi Geadopteerd

Vrolijke meid met bijdehante trekjes. ;)

Onze hulp werd ingeroepen voor de toen hoogzwangere Mila. Haar baasje was opgenomen in het ziekenhuis, Mila zat in de kelder opgesloten en kon door niemand benaderd worden. Wij hebben haar opgehaald en haar baasje heeft Mila vervolgens bij ons afgestaan. Inmiddels is zij bevallen van tien prachtige pups, zes reutjes en vier teefjes.

Een van deze teefjes is Lumi. Inmiddels zit Lumi in haar puberteit en gaat ze de komende jaren dus nog lekker veel puberen. Ze zal dus veel begeleiding nodig hebben. Lumi houdt heel erg van samenwerken met mensen, maar kan ook zeker haar eigen ding gaan doen wanneer ze daar zin in heeft. Ze vindt het soms nog moeilijk om overdag  alleen te blijven. Hier zijn we natuurlijk mee aan het oefenen en dit gaat dan ook steeds beter. Deze onrust uit zich dan in blaffen, maar ze kan al steeds sneller haar rust vinden. Lumi loopt heel netjes mee aan de lijn, alleen of samen met andere honden. Ze houdt heel erg van samen op avontuur gaan en nieuwe dingen ontdekken, ze is dan ook een nieuwsgierige dame. En nieuwe dingen leren (vooral wanneer deze samengaan met een beloning in de vorm van een snoepje) vindt Lumi ontzettend leuk.

Mila, Lumi's moeder, is een Mechelse Herder en de vader van het nestje is een kruising Akita/Duitse Herder. Het is dus belangrijk dat het adopteren van Lumi niet wordt onderschat. Zij zal veel tijd, training en aandacht nodig hebben en wij zoeken zelfverzekerde mensen die dit in deze lieverd willen steken. Om te zorgen dat ze zo sociaal en lief blijft als ze nu is, is het dan ook belangrijk dat ze veel van de wereld zal blijven zien op een goede manier. Dit moet gepaard gaan met veel rust en begeleiding, waar wij uiteraard bij zullen helpen. Op deze manier zal Lumi ongetwijfeld opgroeien tot een lieve, stabiele meid. 

 

Kruising Mechelse Herder

Teef - gesteriliseerd

14/02/2022

Groot

Zit, kom hier

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

Ja

Ja

Ja