Nina Ter adoptie

Ontzettend lieve, verlegen meid.

Nina is geboren in Griekenland. Ze is samen met haar zusje gevonden en opgevangen door mensen daar. Zij hebben daar tijdelijk voor deze dames gezorgd en toen voor beide apart een huis in Nederland gezocht. Zo kwam Nina terecht bij een gezin. Met de kleine kinderen waar Nina mee samen leefde, was alles goed, zij waren beste vrienden. Ze was wel vanaf het begin al heel angstig en waren er kleine problemen zoals het willen vluchten van vreemde mensen en voernijd. Tijdens een ruwe speelsessie van Nina en de andere hond in huis waar het baasje zich speels mee wilde bemoeien, beet Nina de baas. Dit gaf reden om haar naar ons trainingscentrum te brengen. Haar verblijf bij ons verliep goed. We hebben goed met haar gewerkt en haar baasje was dan ook ontzettend blij haar terug te zien, waarna het weken lang ook perfect liep, buiten de voernijd die ze nog thuis liet zien. Helaas heeft het baasje van Nina haar moeten afstaan door privé omstandigheden, waardoor hij niet meer voor haar kon zorgen. Omdat wij haar toch al goed kende, en ze het bij ons heel goed deed, is ze naar ons toe gekomen.

Eenmaal bij ons was ze weer blij om onze trainers te zien. Ze heeft zich duidelijk altijd veilig bij ons gevoeld. Het vluchten voor nieuwe mensen doet ze niet meer, al is ze wel nog altijd verlegen bij een eerste ontmoeting. Als ze je eenmaal kent en vertrouwt, is het een ontzettend lieve meid die houdt van een goede knuffel. Wandelen doet ze ook graag, ze loopt heel netjes aan de lijn en gaat graag mee op avontuur. Nina is ook ontzettend sociaal naar andere honden. Ze is zelfs heel goed in andere honden sociaal gedrag aanleren. De voernijd die ze thuis liet zien, hebben wij nooit van haar gezien. Niet in ons asiel, maar ook niet tijdens haar verblijf in ons trainingscentrum. Dit laat zien dat ze, wanneer ze zich veilig voelt bij mensen, dit gedrag niet vertoont. Ze ziet dan dat ze de angst (voor iemand die haar voer zou afpakken) niet hoeft te overcompenseren. 

Nina is zo lief van binnen, maar heeft een muurtje om zich heen. Ze zoekt mensen met geduld en zelfvertrouwen, die haar op een kalme, doch duidelijke manier haar willen begeleiden in de dingen die ze nog spannend vindt. Op avontuur gaan vindt ze zeker leuk, en ook lekker actief bezig zijn vindt ze tof. Nina kan zeker bij een andere hond geplaatst worden. Een stabiele hond zou haar zelfs kunnen ondersteunen in situaties die ze nog moeilijk zou vinden. 

Kruising

Teef - gesteriliseerd

05/01/2022

Middelgroot

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

Ja

Ja

Ja