Nozem Geadopteerd

Klein, grappig, soms wat onzeker mannetje.

Nozem is door een andere stichting uit Roemenië naar Nederland gehaald. Hij is bij een mevrouw geplaatst, maar dit was eigenlijk niet zo'n beste plaatsing. Nozem had een veel te sterk karakter voor deze oudere mevrouw en ook teveel energie voor wat bij mevrouw zou passen. Dit resulteerde er in dat Nozem nog al eens gefrusteerd raakte en daardoor uit ging vallen aan de lijn naar andere honden of mensen die hem meteen wilden benaderen en dat hij mevrouw tijdens het wandelen nog wel eens omver trok als hij wat zag. Uiteindelijk ging mevrouw alleen nog op tijdstippen lopen wanneer er niemand op straat was, wat Nozems onzekerheid nog eens versterkte. Uiteindelijk heeft mevrouw een keer een val gemaakt door medische problemen die zij ondervindt en toen is Nozem naar onze opvang in Harmelen gegaan. Ondertussen had mevrouw tijd om na te denken en zag zij ook wel in dat zij en Nozem niet de beste match waren en dat het voor Nozem eerlijker zou zijn als hij in een ander gezin geplaatst zou worden. Zo is hij bij ons terechtgekomen.

Toen Nozem net bij ons was, was hij nog wat onzeker en kon hij soms aan de lijn trekken. Met andere honden en katten kan hij wel vrijwel altijd uitstekend overweg. Dat hij bij zijn vorige bazin nog wel eens naar andere honden uitviel aan de lijn, kwam door te weinig sturing en begeleiding, waardoor Nozem het idee kreeg dat hij zichzelf moest beschermen omdat zijn bazinnetje dit niet kon. Wanneer hij gewoon naast je loopt kan hij alle honden zonder problemen passeren en voelt hij zich veilig.
Zowel alleen als in een groep loopt Nozem ondertussen keurig aan de lijn. Ook is hij heel gezellig met de socialisatielessen. Mensen die hem meteen bij tegenkomen recht aankijken en op hem af komen om hem te aaien, vindt hij nog wat spannend, maar wanneer hij je vertrouwt gaat hij dan achter je staan i.p.v. uit te vallen om zichzelf te beschermen. Wij raden voor Nozem dan ook een bench aan bij adoptie, zodat hij daar lekker veilig in kan zitten wanneer er bezoek komt. Zo kan hij hier rustig aan wennen.

Nozem is niet de moeilijkste hond, maar hij is geen fan van enorme drukte. Wij plaatsen hem dan ook niet bij kleine kinderen. Hij kan wel bij andere huisdieren; honden, katten, konijnen, etc. geplaatst worden. Bij oudere, kalme kinderen kan hij ook aarden. Nozem is op zoek naar een leuk gezin dat nog wat meer zelfvertrouwen bij hem wil creëren door lekker met hem op stap te gaan en hem veel vertrouwen te geven. In huis heeft Nozem veel rust nodig, al schuwt hij een kort speel- of knuffelmomentje natuurlijk ook niet. Wel moet er op gelet worden dat hij zichzelf niet overvraagt en hij zal dus op tijd tot rust gemaand moeten worden.

Reu - gecastreerd

20/01/2017

Klein

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

In training

Ja

Ja