Ollie Geadopteerd

Lieve, koddige hond. 

Ollie is opgegroeid in Oost-Vlaanderen. Zijn vorige baasjes hebben hem vanuit daar via internet overgenomen van een meneer. Die meneer beweerde dat zijn dochter allergisch was en hijzelf veel moest werken, maar dat Ollie verder een hele sociale hond was naar andere honden en mensen. Zijn bazinnetje had zelf al 2 honden en de eerste paar dagen ging dit (zoals in de meeste gevallen) prima samen. Na een paar dagen ontstonden er echter spanningen tussen Ollie en de andere honden en dit leidde helaas al gauw tot gevechten tussen de honden. Hiernaast begon Ollie door de stress die dit met zich mee bracht begrijpelijk ook te happen naar zowel mevrouw als haar partner. Ze hebben een gedragstherapeute laten komen, maar dit mocht helaas niet baten. Uiteindelijk hebben ze ervoor gekozen om afstand bij onze stichting van hem te doen, zodat er met hem getraind kon worden voordat hij herplaatst zou worden.

Toen Ollie bij ons binnenkwam merkten we meteen dat hij heel erg overprikkeld was en dus eerst flink moest bijslapen. Met wat meer rust in zijn hoofd werd hij op veel vlakken meteen een stuk kalmer. Ollie is heel leergierig en heeft hier dan ook al veel stappen gemaakt. Hij zit momenteel in een van onze gastgezinnen en doet het daar uitmuntend. Hij is super sociaal en lief, ook naar de andere honden daar. Ik het begin kon hij nog wel eens in de stress schieten wanneer hij in of uit de bench ging, maar ondertussen loopt hij hier zelf keurig in en uit, zonder begeleiding. Hij loopt uitstekend aan de lijn, zowel alleen als in een roedel.

We zijn voor Ollie op zoek naar leuke baasjes die vooral in het begin veel geduld met hem gaan hebben, er is een kleine kans dat Ollie iets terugvalt in oud gedrag na plaatsing omdat dat natuurlijk ontzettend spannend is voor elke hond. Ollie zoekt dus mensen die hier geduld mee hebben en niet verwachten dat hij hen vanaf dag 1 voor de volle 100% vertrouwt, maar beseffen dat vertrouwen moet groeien. Ollie kan prima geplaatst worden bij andere honden. Rust in huis is voor Ollie ontzettend belangrijk, zowel bij de mensen als bij eventuele andere huisdieren.

Kruising Labrador

Reu - gecastreerd

15/05/2014

Groot

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

In training

Ja

Ja