Paco Geadopteerd

Onzeker hondje die het goed bedoelt. 

Paco is als pup gekocht door zijn vorige eigenaren. Het was een typisch Corona-verhaal: een hondje dat is aangeschaft en vervolgens niet is gesocialiseerd. Paco is heel onzeker en samen met deze zeer slechte socialisatie zorgde dit ervoor dat Paco kon grommen en bijten naar vreemde mensen en uiteindelijk ook naar zijn eigenaar zelf. Vooral wanneer iemand hem aanraakte of probeerde op te pakken gaf Paco aan dit echt niet prettig te vinden. Mevrouw had de hulp van twee verschillende gedragstherapeuten ingeroepen, maar dit wierp geen vruchten af. Na consult ging een van deze twee gedragstherapeuten naar een dierenarts en die adviseerde om Paco bij ons af te staan.

Nadat Paco bij ons is gekomen, zijn we direct met zijn grootste problemen aan de slag gegaan. Dit waren dus aanrakingen (denk aan aaien, trimmen, poten pakken) en opgetild worden. Beide gaat nu heel goed met mensen die hij kent en vertrouwt. Met vreemde mensen vindt hij dit nog erg spannend, dus oefenen wij dit veel. Wanneer Paco een drukke dag heeft gehad, vindt hij dit sowieso nog wel eens moeilijk, maar over het algemeen hebben we hier geen problemen meer mee. Paco zit bij ons in een bench, dit helpt hem duidelijk met rust nemen. Wanneer hij ziet dat mensen bezig zijn maar hij geen aandacht krijgt, kan Paco nog wel eens blaffen. Als hij helemaal alleen is, is er niks aan de hand en neemt hij netjes zijn rust. Hij pakt dus makkelijker zijn rust als hij helemaal alleen is. Paco loopt ontzettend netjes aan de lijn, alleen of in een groep met andere honden. Hij is ook heel sociaal naar andere honden, al doet hij graag zijn eigen ding. Paco is ook altijd wat verwend geworden, merken we. Zoals vaker voorkomt bij dit soort hondjes, weet hij goed hoe hij zijn snoetje moet gebruiken om zijn zin te krijgen. Daarnaast moet Paco's vacht goed verzorgd worden. Dagelijks borstelen en eens in de zoveel tijd getrimd worden, zijn geen overbodige luxe voor hem.

Paco is een hond met een hele grote behoefte aan veiligheid. Deze veiligheid gaat hij voelen wanneer er duidelijkheid voor hem is in de vorm van grenzen en structuur. Mede omdat hij altijd is gewend zijn zin te krijgen, is dit belangrijk. We zien Paco dan ook echt opbloeien naar een ontzettend lief hondje. We zoeken voor Paco iemand die er dan ook voor hem zal zijn door dik en dun, ook als er tegenslagen zijn, en de socialisatie van de wereld weer gaat oppakken. We plaatsen Paco niet bij kleine kinderen, maar kinderen vanaf een jaar of 16 die hem zijn rust kunnen geven, zijn bespreekbaar.

Kruising Shih Tzu/Boomer

Reu - gecastreerd

15/08/2020

Klein

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

Ja

Ja

Ja