Pikachu Ter adoptie

Grote, onzekere slungel.

Pikachu komt uit een oeps-nestje, waarbij 2 buurhonden bij elkaar kwamen en zo puppies geboren werden. De pups zijn toen door de eigenaar van de Mechelse Herder geplaatst. Pikachu kwam terecht bij twee wat oudere mensen, waar hij te groot en sterk voor was. Toen Pikachu in zijn puberteit kwam ging het mis met de andere hond in huis en werd er gevochten. Hierop hebben de eigenaren hem teruggebracht naar de fokker. Daar werd duidelijk dat hij voor veel bang was, zeker voor mensen. Mannen vindt hij, zoals zoveel honden, spannender dan vrouwen.
Omdat Pikachu zo'n moeilijk gedrag vertoonde rondom mensen en honden kon hij niet bij de fokker blijven. Zo is hij bij ons terechtgekomen.

Eenmaal in het asiel werd het al snel duidelijk dat Pikachu heel weinig van de wereld had gezien. Hij heeft veel onzekerheden en reageert hier als een Mechelse Herder op: aanval is de beste verdediging. In het begin viel hij overal naar uit; mensen, dieren, fietsers, brommers, etc. Dit is ondertussen al een stuk minder, maar Pikachu heeft tijd en geduld nodig. Hij is nog hartstikke jong en zit middenin zijn puberteit. 
Wij socialiseren Pikachu nu zoveel mogelijk, zodat hij de wereld minder spannend gaat vinden. Met honden die hij kent, kan hij ondertussen al goed samen wandelen. Nieuwe honden zijn in het begin nog spannend voor hem.

Pikachu zoekt een rustig huishouden, het liefst bij actieve mensen die er echt met hem op uittrekken, zodat hij heel veel van de wereld kan zien, terwijl in binnenshuis heel veel mag slapen om zijn prikkels te verwerken. We plaatsen Pikachu niet bij andere dieren of kinderen. Een stabiele volwassen teef zou de enige uitzondering hierop kunnen zijn.

Mechelse Herder x Leonberger

Reu - gecastreerd

25/08/2019

Zeer groot

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

Nee

In training

Nee