Pip Geadopteerd

Lieve, energieke, jonge hond.

Pip is veel te jong, hij was toen een pup van 6 weken oud, bij zijn vorige baasjes terechtgekomen. Hij had als pup al een vrij pittig karakter en zijn baasjes wisten niet goed hoe ze dit konden begeleiden. Hij begon hierdoor op jonge leeftijd al claimgedrag te vertonen bij speelgoed en voer. Hierbij heeft hij zijn baasjes ook een aantal keren gehapt. Pip begon zich steeds onveiliger te voelen, waardoor zijn gedrag verergerde. Daar de baasjes niet open stonden voor training is er besloten Pip bij ons af te staan.

Eenmaal bij ons zijn we gelijk met Pip gaan trainen. We kwamen erachter dat hij een hele slimme hond is en snel leert. Doordat hij echter veel te weinig van de wereld heeft gezien en niet goed begeleid was in de dingen die hij wel meegemaakt heeft, heeft hij uiteraard veel onzekerheden gecreëerd. Alles dat je niet kent is eng natuurlijk! Hij is echter ontzettend leergierig en gaat dan ook geen uitdaging uit de weg. Met kalme begeleiding durft hij uiteindelijk alles aan. Bij rustige en duidelijke sturing claimt Pip geen speeltjes of voer. Wordt hij te druk gelaten ("enthousiast" in de volksmond, maar Pip ervaart het echt niet als plezierig), dan kan hij door zijn verhoogde stress wel weer terugvallen in dit gedrag. Pip is wanneer hij kalm en in balans is een sociale hond naar mensen en honden. Hij loopt netjes aan de lijn, zowel alleen als in een roedel. 

We zijn voor Pip op zoek naar baasjes die hem de duidelijke sturing en begeleiding kunnen geven zodat hij rustig blijft. Mensen die inzien dat een hond niet druk is omdat hij dit leuk vindt, maar die Pip kunnen helpen zijn hoofdje kalm te houden. Pip zoekt ook actieve mensen die lekker met hem wandelen en hem op de juiste manier veel van de wereld laten zien zodat steeds minder situaties spannend blijken.
Pip kan prima geplaatst worden bij andere honden. We plaatsen hem liever niet bij kleine kinderen, omdat hij bij te weinig sturing het speelgoed van de kinderen kan gaan claimen. Met veel begeleiding en geduld zou hij eventueel ook geplaatst kunnen worden bij katten. 

Kruising Jack Russell

Reu - gecastreerd

06/07/2018

Klein

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

In training

Ja

In training