Rens Geadopteerd

Lieve, ietwat onzekere hond. 

Rens is als pup van 8 weken bij zijn vorige baasjes terechtgekomen. Hij is altijd een hele lieve hond geweest, maar zijn baasjes hadden wat moeite met hem voldoende sturing te geven. Ze hebben op een hondenschool een puppycursus gevolgd, maar konden niet verder doorstromen, want Rens had niet genoeg vorderingen gemaakt volgens de hondenschool. De baasjes wisten echter nog steeds niet goed hoe ze hem nu moesten sturen waardoor Rens wat wiebelig en onzeker werd. Wanneer zijn baasjes hem dan probeerden te sturen zat hij zo hoog in zijn energie en stress, waardoor hij zijn baasjes ging happen. Ook vond hij groot verkeer en onverwachte dingen in het verkeer eng. ZIjn baasjes wisten totaal niet meer wat ze met hem aan moesten en hebben daarom voor afstand gekozen. 
Rens woonde ook bij twee kinderen, daar waren nooit problemen mee. Rens is altijd heel lief geweest voor de kinderen.

Eenmaal hier liet Rens al gauw zijn ansgten zien. Hij vond veel eng. Nieuwe mensen, nieuwe honden en het verkeer was ook nog steeds eng. We zijn gaan trainen aan zijn zelfvertrouwen door veel nieuwe dingen met hem te doen en zijn wereld te verbreden. Dit hebben we wel geleidelijk opgebouwd en hij liet al snel progressie zien. Stapje voor stapje werd hij een beetje stoerder. Hij heeft bij ons nog geen één keer gehapt. Zolang je hem rustig begeleidt en nergens in dwingt zal hij dit ook niet gaan doen. Met veel geduld en rust kom je bij Rens al heel ver. Hij kan prima in een roedel lopen en vindt de andere honden al niet meer zo eng. 

Rens is op zoek naar een baasje dat hem met veel rust en geduld kan en wil sturen. Waar hem de tijd wordt gegund om dingen te leren en hij nergens toe gedwongen wordt. Iemand die samen met hem aan de slag gaat zodat hij een stoere jongen kan worden. Rens kan prima geplaatst worden bij andere honden en ook prima bij kinderen. 

 

Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Reu - gecastreerd

11/09/2011

Middelgroot

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

Ja

Ja

Ja