Rocky Ter adoptie

Stoere, soms stoïcijnse echte Akita.

Rocky is als pup door zijn baasjes gekocht en was altijd in de tuin wegens geloofsovertuigingen. Alleen bij onweer mocht hij in de hal liggen, want dat vond hij erg spannend. Rocky is altijd goed uitgelaten en verzorgd. Helaas veranderde de gezinssituatie zo dat de moeder des huizes alleen met Rocky zou achterblijven en wegens medische redenen kon zij Rocky minder goed uitlaten. Ook viel hij bij haar regelmatig uit naar andere honden, wat hij bij de zoon en buurman nooit deed. In het belang van Rocky is dan ook besloten dat hij via ons een ander goed huisje mocht vinden.

Eenmaal bij ons moest Rocky er even aan wennen dat hij nu binnen mag. De eerste dag weigerde hij dit, maar ondertussen loopt hij makkelijk in en uit. Rocky was gewend om aan een flexlijn te lopen, maar loopt ondertussen keurig aan onze Faithlijn, zowel alleen als in een groep. Naar andere mensen toe moet hij in het begin altijd wat ontdooien, al is hij wel vriendelijk voor iedereen bij ons. We kunnen ons echter voorstellen dat hij mensen wel zou waarschuwen als ze hem direct aan willen raken. Rocky is redelijk sociaal naar andere honden. Eens hij ze kent ontdooit hij snel, net als bij mensen. Op straat reageert hij bij ons totaal niet wanneer er honden passeren.

We zoeken een leuk huisje voor Rocky waar hij lekkere wandelingen kan maken en de sturing krijgt die hij nodig heeft. Hij kan prima bij een andere hond geplaatst worden, zeker een teef zal geen problemen opleveren. We plaatsen hem bij voorkeur niet bij andere kleine huisdieren, behalve als hij echt heel veel tijd en training krijgt om hier goed aan te wennen. Omdat Rocky nooit in huis geleefd heeft, plaatsen we hem niet bij hele kleine kinderen, die overgang zou erg groot zijn voor hem. Hij kan wel bij kinderen vanaf 14 jaar geplaatst worden, mits deze kalm en consequent met hem om kunnen gaan.

Akita Inu

Reu - gecastreerd

11/04/2014

Groot

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gechipt, gevaccineerd, ontwormd

Ja

Ja

Ja

Nee