Roxy Besproken

Lieve, vrolijke, wat onzekere meid.

Roxy is véél te jong, met 6 weken oud al, bij een broodfokker gekocht. Ze kwam in een gezin terecht met 5 kinderen in de leeftijd van toen 2 maanden tot 18 jaar oud. Daarnaast waren er nog best veel andere dieren in huis (vogels, konijnen). Dit allemaal ten tijde van corona waarbij de kinderen dus extra veel thuis waren, maakte dat er weinig tijd voor Roxy over was, terwijl zij zeker op deze leeftijd juist intens veel begeleiding nodig had. Deze schoot er helaas bij in en Roxy werd te weinig uitgelaten en gesocialiseerd. Hierdoor werd ze erg angstig voor vreemde mensen, wat op latere leeftijd zeker voor probleemgedrag zou gaan zorgen. Met de LID is er daarom in samenspraak met het baasje besloten tot afstand, zodat Roxy meer tijd en aandacht kon krijgen en stabieler op kon groeien.

Eenmaal bij ons was Roxy de eerste dagen erg angstig en onzeker. Ze wist niet dat de wereld zo groot was en keek haar ogen uit! Maar ze zag er ook heel snel de lol van in en waar ze in het begon hard aan de lijn trok en alle kanten opvloog van de spanningen, loopt ze nu lekker ontspannen en vrolijk mee. Ze is nog hartstikke jong en een fijn vrolijk meisje. Ze ziet overal de lol wel van in. Ze is heel sociaal naar andere honden en wordt steeds opener naar mensen toe. We zijn haar ook aan het trainen met katten en andere dieren, zodat ze hier goed mee om leert gaan. Verder gaan we veel met haar naar nieuwe plekken, zodat we haar gemiste socialisatie kunnen inhalen.

Roxy zoekt leuke, lieve, actieve mensen, die haar verder de wereld willen laten zien en haar hier kalm in kunnen begeleiden. Roxy kan bij andere honden, katten, dieren en kinderen geplaatst worden.

Mechelse Herder

Teef - gesteriliseerd

24/07/2020

Groot

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

Ja

Ja

Ja