Saffie Geadopteerd

Lieve, verlegen meid, die nog veel moet leren.

Saffie is als pup als verjaardagscadeau aangeschaft... Ze is "besteld" in Hongarije en komt duidelijk uit de broodfok. Dat verklaart ook waarom Saffie van jongs af aan al angstig was. Helaas kreeg Saffie hier niet de sturing en socialisatie in die extra belangrijk is bij honden met deze achtergrond. Daarom werd haar angst steeds groter. Toen ze 6 maanden oud was, kreeg ze zelfs de kans om weg te lopen en is toen 2 dagen vermist geweest. Gelukkig is ze met behulp van een speurhond weer gevonden.
Ondanks Saffies angsten en alle signalen dat ze niet lekker in haar vel zat, zoals continu schrikachtig zijn, steeds verstoppen bij geluiden, reactief zijn op bezoek waar ze te weinig hulp bij kreeg, waardoor Saffie uiteindelijk bezoek is gaan bijten bij binnenkomst, enkel om zichzelf een veilig gevoel te geven, etc. is er ook nog met Saffie gefokt. Saffie was toen 2 jaar oud en één van de pups is in huis gebleven, wat Saffie natuurlijk nog eens extra beschermend maakte. Saffie werd nauwelijks uitgelaten, behoeftes moesten de honden in de tuin doen. Dit maakte de onzekerheid van Saffie natuurlijk des te groter. Saffie reageerde overigens enkel fel in huis, nooit op andere plekken, zoals op straat of bij de dierenarts. Een duidelijk teken dat de problemen door de omgang kwamen en niet bij Saffie zelf lagen.

Wij zouden eigenlijk bij Saffie op bezoek gaan voor een gedragsconsult, zodat we bovenstaande problemen konden oplossen, want die zijn gelukkig allemaal goed op te lossen. Het bazinnetje belde ons anderhalve week op voorhand echter plotseling met de mededeling dat ze Saffie zou laten inslapen, omdat Saffie die dag nogmaals bezoek had gebeten. Als Saffie daar niet gelukkig was, dan zou ze nooit gelukkig worden, was de conclusie van haar bazinnetje. Een conclusie die nooit getrokken mag worden!
We hebben hemel en aarde bewogen om deze onnodige euthanasie te voorkomen en gelukkig uiteindelijk met succes. Saffie is nu veilig bij ons.
Hier laat ze zich zien als een lieve, verlegen meid. Uit alles is duidelijk dat ze zich nooit veilig heeft gevoeld en de bescherming heeft gekregen die dit meisje zo nodig heeft. Haar slechte socialisatie heeft natuurlijk bijgedragen aan haar angsten en verlegenheid; hoe kleiner je wereld, hoe groter je angsten. Gelukkig haalt ze deze socialisatie nu hard in en ze geniet dan ook zichtbaar van de dagelijkse wandelingen die ze maakt. Saffie bijt hier absoluut niet, maar is heel rustig in de omgang. Nieuwe mensen ontmoeten vindt ze nog wat spannend, maar als ze gewoon genegeerd wordt en de sturing voelt van mensen die ze kent, ontdooit ze snel en komt ze voorzichtig kijken.
Saffie loopt uitstekend aan de lijn, zowel alleen als in een groep. Ze reageert totaal niet op andere honden of andere passerende individuen buiten.

We zoeken een fijn, veilig en warm huis voor Saffie, waar haar welzijn voorop staat en niet wat wij mensen eigenlijk leuk vinden. Mensen die snappen dat dit meisje veel sturing nodig heeft, niet zomaar los kan en wil lopen (binnenshuis en buitenshuis), maar liefst heeft dat zij haar stap voor stap vertellen wat ze moet doen in bepaalde situaties. Ze kan prima bij andere honden of katten geplaatst worden, een kalme zelfverzekerde hond zou zelfs erg goed voor haar zijn. Kleine kinderen zullen te druk en onvoorspelbaar zijn voor Saffie, voor haar rust plaatsen we haar daarom liever in een huis zonder kinderen of kinderen vanaf 16 jaar die Saffie ook goed met rust kunnen laten.

Ruwharige Teckel

Teef - wordt nog gesteriliseerd

05/11/2016

Klein

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gechipt, gevaccineerd, ontwormd

Ja

Ja

Ja

Ja