Sem Ter adoptie

Lieve jongen met een pittig randje.

Sem is bij zijn vorige gezin gekomen toen hij twee jaar was. Na een paar weken ontstonden er problemen, hier kreeg hij geen of niet de goede begeleiding in en deze werden in de loop der tijd dus steeds groter. Bezoek vond Sem spannend: hij ging dan onder tafel zitten om alles in de gaten te houden en kon uitvallen naar voeten en benen. Hij vond aangeraakt worden lastig, vertoonde claimgedrag en viel buiten uit naar sommige honden. Het gezin schakelde een gedragstherapeut in, maar die kon niet helpen. Ondertussen liep de stress steeds verder op bij Sem en na verschillende bijtincidenten was het gezin ten einde raad. Ze vroegen de dierenarts om hulp, maar die adviseerde Sem in te laten slapen. Gelukkig vond het gezin dat Sem, ondanks alles, nog een kans verdiende en hebben hem daarom bij ons afgestaan.

Bij ons is Sem het grootste gedeelte van de tijd een fijn, vrolijk mannetje. Hij gaat graag mee op stap en hij vindt wandelingen maken en dingen ontdekken fantastisch. Hij loopt uitstekend aan de lijn. Wel merkten we dat Sem het vertrouwen in mensen verloren was. Hij kan hierdoor mensen uittesten en chagrijnig zijn. We zijn hier hard mee aan de slag gegaan en we zien zeker verbetering. Sem wordt stapje voor stapje steeds toegankelijker en open naar steeds meer mensen, maar dit kost tijd. Gelukkig hebben wij al het geduld om Sem in zijn eigen tempo uit zijn schulp te laten komen. Langzaam komt zijn vriendelijke kant steeds meer naar voren en daar zijn wij natuurlijk hartstikke blij mee. 

Sem heeft een tijdje in een gastgezin gezeten bij een van onze gedragstherapeuten. Hier zagen we dat Sem nog veel moet leren, maar hij een ontzettend lief maatje kan zijn wanneer hij je vertrouwt, wanneer hij ziet dat mensen zijn grenzen respecteren en hem niet constant pushen.

Wij zoeken een huisje voor Sem waar mensen hem de tijd willen geven om de echte Sem naar boven te laten komen. Waar mensen niet onder de indruk zijn van zijn soms pittig gedrag en door deze muur heen kunnen kijken. Ook Sem verdient het om begrepen te worden en te ervaren dat de meeste mensen het beste met hem voor hebben, zodat hij het vertrouwen in mensen terug kan krijgen. Het is dan ook belangrijk dat Sem niet constant overvraagd wordt, maar dat hij balans krijgt tussen leuke, uitdagende activiteiten en rust. Rust is voor Sem heel belangrijk. We zoeken dus een huisje waar een rustige, kalme sfeer hangt en waar hem zijn rust gegund wordt. We zoeken voor Sem een huisje zonder kinderen. Hij kan wel bij een andere, stabiele hond geplaatst worden.

Kruising Pomeriaan

Reu - gecastreerd

11/03/2017

Klein

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

Nee

Ja

In training