Seven Geadopteerd

Lieve, wat onzekere jongen.

Seven heeft van jongs af aan samen met zijn broertje in Afrika gewoond. De baasjes zijn uiteindelijk terug verhuisd naar hun thuisland België en hebben de honden meegenomen. Deze hele omschakeling qua levensstijl was niet makkelijk voor de honden; van altijd vrij buiten lopen in de ruime omgeving van Afrika, naar altijd binnen zitten op een flatje in het centrum van Antwerpen. Logischerwijs bracht dit wat problemen met zich mee. Dit uitte zich in het begin in overmatig blaffen, uitvallen aan de lijn en verlatingsangst. De twee broers versterkten elkaar ook nog eens flink in dit gedrag. Na intensieve begeleiding viel het uitvallen aan de lijn en het overmatig blaffen al snel weg. De broer van Seven, die wat zelfverzekerder en zelfstandiger is, leerde ook alleen thuis te blijven. Voor Seven was dit in de korte tijdspanne echter een brug te ver. Daarom is er besloten Seven bij ons af te staan.

Eenmaal bij ons heeft Seven zich ontpopt tot een hele vrolijke en vriendelijke Beagle. Sommige kleine dingetjes vindt hij soms nog wat spannend, maar met wat sturing is dat maar van korte duur. Hij is heel sociaal naar ieder mens en dier en kan dan ook prima in een grote roedel met honden lopen, of er los mee spelen. Zijn gedrag in huis gaat ook steeds meer vooruit, doordat hij niet meer samen leeft met zijn broertje, wordt zijn angst niet meer versterkt en is hij hierin veel makkelijker te sturen. Hij zal nog wel even tijd nodig hebben om volledig kalm alleen thuis te kunnen blijven, zeker in een nieuwe omgeving, maar met tijd en geduld komt hij daar wel.

Seven is op zoek naar een rustig huishouden, waar er nog lekker met hem gewandeld kan worden, maar waar verder niet teveel van hem verwacht wordt. Uiteraard zoekt hij mensen die begrip tonen voor zijn verleden, waardoor zijn verlatingsangst is ontstaan en die veel geduld hebben met zijn training. Seven kan geplaatst worden bij kinderen, honden of andere dieren.  

Beagle

Reu - gecastreerd

15/07/2011

Middelgroot

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

Ja

Ja

Ja