Sidra Geadopteerd

Lieve, stoere puber.

Sidra heeft in haar korte leven al veel meegemaakt. Ze heeft in 2 jaar al in 3 huishoudens geleefd. Maar in die 2 jaar heeft ze nog maar weinig gezien van de wereld. Als pup heeft ze op een boerderij gewoond waar zo rondliep zonder ouders. Hierna kwam ze terecht op een flat met een chihuahua waar ook niet veel met haar werd gedaan. Toen ze eenmaal in haar laatste huis terecht kwam, was ze zo weinig gewend dat ze begon uit te vallen naar hardlopers, rollators en alles dat ze niet goed kon plaatsen en dat in haar persoonlijke zone kwam. De kinderen (20 en 23 jaar) in het huishouden vonden Sidra heel spannend, van deze spanningen werd Sidra nog onrustiger waardoor ze de kinderen een paar keer heeft gehapt. De spanningen bleven oplopen dus heeft het gezin ervoor gekozen om bij ons afstand van Sidra te doen. 

Toen Sidra bij ons in het asiel binnenkwam was het heel duidelijk dat ze niet veel gewend was. Ze vond nieuwe mensen heel spannend en wist niet hoe ze op een juiste manier interactie met andere honden kon hebben. Ze wist niet hoe ze rustig aan een lijn moest lopen. Na flink met haar getraind te hebben en veel naar nieuwe plekken met haar te zijn geweest, begint ze steeds rustiger te worden. Ze loopt nu keurig aan de lijn en kan zelfs al in een roedel met andere honden lopen. Ze moet nog steeds veel leren en zien om een stabiele hond te worden, maar ze heeft al veel vooruitgang geboekt. 

We zijn voor Sidra op zoek naar een leuk gezin, waarin ze zich verder kan ontplooien. Een gezin dat samen met haar er op uit wil gaan, maar haar ook rustige en duidelijke sturig kan bieden. Ze zit volop in de puberteit dus is haar grenzen op aan het zoeken, ook hierin heeft ze de juiste sturing nodig met voldoende geduld en rust. Met de juiste begeleiding kan ze bij andere honden en dieren geplaatst worden. Ze kan bij kinderen geplaatst worden mits zij goed worden betrokken bij de training en omgang met Sidra en haar de rust geven die ze nodig heeft.

Kangal x Mastif

Teef - gesteriliseerd

28/09/2016

Zeer groot

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

In training

Ja

In training