Skip Ter adoptie

Lieve, vriendelijke, soms wat onzekere, dove jongen.

Skip is als pup gekocht door zijn vorige baasjes. Op 4 maanden oud is geconstateerd dat Skip doof is aan beide oren. In het begin ging natuurlijk alles goed met Skip, maar naarmate hij ging puberen, werd hij steeds wat sneller overprikkeld. Hij kreeg meer vrijheid dan hij aankon en kon zelf zijn rust nog niet goed pakken. De bench hielp hem hier goed bij, maar deze werd niet altijd genoeg ingezet, waardoor Skip weer overprikkeld raakte. Wanneer Skip gestrest raakt, gaat hij blaffen, maar hij hoort zichzelf natuurlijk niet, waardoor hij erg hard kan blaffen. Dit gaf problemen met de buren. Skip liep ook veel los, terwijl hij honden wat spannend kon vinden en dan druk kon worden. Doordat hij doof is, is de wereld natuurlijk iets spannender met momenten en dagelijks loslopen is dan ook te spannend voor Skip. Hiermee bouwt hij veel spanning op, die hij dan weer mee naar huis neemt. Skip woonde samen met een kat en kinderen en dit ging prima. 

Eenmaal bij ons werd het direct duidelijk hoe moe en overprikkeld Skip was. Hij blafte en huilde alles bij elkaar en kon van de hoge spanning niet goed slapen de eerste dagen. Rustige, gestructureerde wandelingen en tussendoor veel slaap zorgden er echter voor dat Skip gauw kalmeerde. Ondertussen is hij een lieve, vrolijke jongen, die meestal prima aan de lijn loopt, zowel alleen als met andere honden samen, soms nog wat overprikkeld raakt door geuren buiten, zoals in hoog gras, maar over het algemeen veel kalmer is en niet vaak meer blaft. Skip is hartstikke lief voor alles en iedereen, maar heeft duidelijk veel sturing nodig, zodat hij zich veilig blijft voelen. Het is geen hond om heel veel vrijheid te geven en zelf van alles te laten kiezen. Daar wordt hij al snel erg gestrest van.

We zoeken een leuk, niet te druk gezin voor Skip, waar hij veel rust en structuur krijgt. Hij kan prima bij oudere, rustige kinderen geplaatst worden of bij andere dieren. Een volwassen, stabiele hond zou hem zelfs kunnen ondersteunen. We plaatsen Skip voor zijn rust niet in een gezin waar én kinderen én katten of andere dieren zijn. Teveel prikkels tegelijkertijd is wat moeilijk voor Skip. Skip zoekt een gezin dat natuurlijk rekening houdt met het feit dat hij doof is en hem daar dan ook goed in blijft ondersteunen.

Dalmatiër

Reu - gecastreerd

16/10/2019

Groot

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

Ja

Ja

Ja