Spike Geadopteerd

Lieve, vriendelijke, wat verlegen hond.

Spike woonde vanaf pup bij een alleenstaande jongen, die heel veel werkte. Hierdoor was er niet altijd genoeg tijd en aandacht voor Spike, waardoor Spike zich erg eenzaam voelde. Toen Spike eenmaal in de puberteit kwam, ging hij ontsnappingsgedrag vertonen. Uiteindelijk is het Spike gelukt om uit te breken en hij heeft toen 2,5 uur los op straat rondgelopen. In al die tijd heeft Spike noch mens, noch dier iets gedaan. Omdat veel mensen een loslopende Stafford in zijn eentje wel spannend vonden, is de politie erbij betrokken geraakt. Daar de eigenaar te weinig tijd voor Spike had, werd geadviseerd Spike in te slapen. Gelukkig was de dierenarts waarbij de afspraak voor euthanasie was gemaakt het hier niet mee eens en heeft hij ons gebeld. Wij zijn Spike gaan evalueren en kwamen tot de conclusie dat hij een hele lieve hond is, die zeker niet ingeslapen hoefde te worden. Het baasje was hier erg blij mee en heeft hem toen bij ons afgestaan.

Het was wel direct duidelijk dat Spike weinig had gezien in zijn leven. Hij was dan ook voor alles bang en zijn staart leek wel aan zijn buik vastgeplakt de eerste week. Hoe meer Spike er rustig met ons op uit mocht, hoe relaxter hij echter werd. Ondertussen is Spike al vele malen zelfverzekerder, al is hij van nature een hele zachtaardige en verlegen hond. Hij is geen hond die graag op de voorgrond treedt.
Spike loopt uitstekend aan de lijn, zowel in een groep als alleen. Ook tijdens socialisering laat hij keer op keer zien hoe lief hij is. Wanneer andere honden wat onrustig worden, gaat hij er tussen staan om rust te creëren. Uit voorzorg socialiseren wij Staffords altijd met muilkorf op, al is deze bij Spike nog nooit nodig gebleken. Hij accepteert de muilkorf wel probleemloos, wat het extra prettig en veilig maakt.

Spike zoekt een rustig huishouden, bij mensen die lekkere wandelingen met hem willen maken en niet teveel van hem vragen. Het is belangrijk voor Spike dat hij in huis genoeg rust krijgt. In het begin ontsnapte Spike bij ons ook uit de bench, maar ondertussen accepteert hij deze probleemloos. Het kan zijn dat hij in een nieuwe omgeving en bij nieuwe mensen hier weer wat extra begeleiding in nodig heeft.
Spike kan eventueel bij een andere hond geplaatst worden. Bij andere kleine dieren enkel met strikte begeleiding van ons. Spike kan, wanneer kinderen hem binnenshuis genoeg met rust laten, ook bij kinderen geplaatst worden.

Op de foto's is de verandering van Spike goed te zien. De laatste 2 foto's zijn gemaakt toen hij net bij ons binnen was. De eerste 2 foto's zijn recent genomen.

Amerikaanse Stafford

Reu - gecastreerd

15/12/2016

Groot

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

Ja

Ja

In training