Spyke Geadopteerd

Lieve jongen die nog veel moet leren.

Spyke is bij ons afgestaan omdat het niet lekker liep tussen hem en het zoontje van het gezin waar hij woonde. De jongen heeft ADHD en voor Spyke was het lastig om zonder goede begeleiding met deze energie en onvoorspelbaarheid om te gaan. De spanning liep dan ook zo hoog op bij Spyke, dat hij begon te happen en het voor het gezin niet meer te doen was. Ze kozen ervoor om Spyke bij ons af te staan, zodat wij een beter passend huisje voor hem kunnen vinden.

Bij ons laat Spyke zich zien als een lieve, maar onzekere knul. Hij is natuurlijk nog jong en zit volop in de puberteit. Spyke is dan ook veel aan het uittesten en druk aan het doen. Hij vindt onverwachte dingen, voornamelijk aanrakingen, nog wel spannend. Hier oefenen we dus op, en we zien zeker verbetering. Spyke is heel sociaal naar andere honden en wandelen vindt hij heel leuk, vooral als hij op nieuwe plekken komt en nieuwe dingen kan zien en leren. Hij heeft wel begeleiding nodig om hierbij rustig te kunnen blijven. Spyke loopt een beetje apart met zijn achterpoten, maar hij heeft hier verder geen last van. De foto’s die we voor de zekerheid hebben laten maken, lieten geen afwijkingen zien.

Voor Spyke zoeken we een huisje waar hem de tijd en rust gegund wordt, zodat hij zich kan ontwikkelen tot een stabiele, lieve jongen in zijn volwassen jaren. Voor zijn rust plaatsen wij Spyke niet bij jonge kinderen. Kinderen vanaf een jaar of 16 kan wel, mits hen geleerd wordt hoe ze op een juiste, kalme manier kunnen omgaan met Spyke. Hij kan prima bij een andere hond geplaatst worden. Wat Spyke van katten vindt, moeten wij nog uitproberen.

Engelse Cocker Spaniël

Reu - gecastreerd

23/12/2020

Klein

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

Ja

Ja

In training