Takki Ter adoptie

Leuke, vrolijke, ietwat lompe lobbes.

Takki is als pup door zijn eerste baasjes gekocht. Hij was veel alleen buiten, waardoor hij overprikkeld raakte, maar toch nog altijd lief was tegen iedereen. Ook als de hovenier de tuin in kwam, terwijl zijn baasjes niet thuis waren, gromde hij slechts, maar liet het daarbij. Waren de baasjes thuis, dan begroette hij de hovenier heel vrolijk. De baasjes hadden pas een baby gekregen en dit vond Takki wat spannend, als in: hij ging angstige geluiden maken als de baby huilde. De baasjes lieten Takki nooit bij de baby, dus Takki wist waarschijnlijk gewoon niet wat het geluid was en waar het vandaan kwam. Ze hebben Takki toen via marktplaats herplaatst, maar daar werd hij zonder goede begeleiding gezet en direct losgelaten. Takki schrok van een pony en hapte hiernaar. Daarom wilde de nieuwe eigenaar hem niet meer en moest hij terug. Maar bij zijn oude baasjes was hij ook niet welkom. Helaas stonden de baasjes niet open voor training, omdat ze zichzelf te onzeker vonden. Dit gedrag was natuurlijk makkelijk op te lossen. Er is daarom besloten Takki bij ons af te staan.

Eenmaal bij ons werd duidelijk dat Takki altijd veel meer vrijheid had gekregen dan hij aan kon en vooral ook zijn zin had gekregen met wat lomp gedrag. Hij was hartstikke moe bij binnenkomst en als hij aan de lijn iets rook, dan schroomde hij niet om daar naartoe te trekken. Ondertussen is Takki veel meer uitgeslapen en daardoor een stuk zachter in de omgang. Hij loopt ondertussen netjes mee aan de lijn, zowel alleen als met andere honden samen. Hij reageert vrijwel niet op passerende honden en houdt op zijn tijd van lekkere knuffels. Takki is bij ons voor iedereen even lief of hij je al weken kent of pas 2 minuten, maakt hem niet uit. 

We zoeken dan ook een leuk gezin voor Takki, die weten hoe lief en trouw Rottweilers kunnen zijn, en waar tegelijkertijd beseft wordt dat goede grenzen en duidelijkheid heel belangrijk voor ze is. Takki kan prima bij een andere hond geplaatst worden, een teefje heeft dan de voorkeur, maar een stabiele reu zou een optie kunnen zijn. Takki negeert de katten die in ons asiel zitten, dus met genoeg rust en begeleiding zou hij ook bij katten geplaatst kunnen worden. Kinderen, mits ze hem genoeg rust gunnen, zullen ook geen probleem zijn voor Takki.

Rottweiler

Reu - gecastreerd

17/04/2018

Groot

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

Ja

Ja

Ja