Tedje Ter adoptie

Onzekere, van binnen lieve kater.

Tedje is een niet goed gesocialiseerde kater met vriendelijke inborst. De eerste 12 weken van zijn leven groeide hij op in een vuil huis met heel veel dieren, in de overlevingsmodus. Toen werd hij geadopteerd en kreeg hij een goede kans op een aangenaam leventje. Met advies en begeleiding van een lief 3 jaar jong schildpadkatje (Teuntje).

Maar de cruciale eerste 12 weken hebben van Tedje een bange, onzekere kater gemaakt. Bang van harde geluiden, stofzuigerlawaai etc. Hij kan zich heel goed verstoppen op de meest onmogelijke plekken. Terwijl spelend met een laserlampje laat Tedje zich ook van een grappige kant zien. En beperkt laat hij aaien toe, maar oppakken vindt hij (nog) niet oké. Dus even in de kattenmand voor de jaarlijkse controle zal een speciale aanpak vereisen van het toekomstige baasje. Hij heeft in het verleden ook één ontzettend vervelende ervaring met een dierenarts gehad. We zien aan hem dat hij dit nog steeds erg eng vindt, al doet hij ontzettend zijn best om het goed te doen. Wanneer Tedje iemand kent, durft hij ook wel hier en daar om toenadering te vragen. Hij wil het dus wel, maar durft het niet zo goed. In een huis zal hij met genoeg geduld, zeker open bloeien tot een echte lieverd.

Tedje heeft dus iemand nodig met dit geduld. We zien hier in het asiel wel dat Tedje een goede kater is die best lief kan zijn, wanneer het rustig is in zijn omgeving. Geduld en begrip zijn noodzakelijk om Tedje te kunnen laten groeien tot een relaxte kater. Hij zou een tuin wel leuk vinden, aangezien hij hier graag buiten is.

Update: Tedje zit op dit moment in een gastgezin juist omdat hij alles op het asiel zo spannend vond. In een rustigere omgeving zien wij een hele andere kant van Tedje. Hij vindt spelen met zijn speelgoed en liggen in de zon fantastisch, toch vind je hem nog veel op zijn veilige plekjes. Hij verstopt zich steeds minder en laat zijn nieuwschierige karakter zien wat soms nog voor momenten zorgd dat hij nog spannend vindt. Met de hulp van zijn gastgezin groeit hij elke dag een beetje door. Oppakken en aaien moet hij nog oefenen.

Europese Korthaar

Kater - gecastreerd

01/09/2022

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Nee

In training

Ja