Teun Ter adoptie

Lieve, echte jachthond met bijbehorende nerveuze trekjes.

Teun is als pup bij een erkende fokker gekocht. Het was de eerste hond van dit gezin en dan is een jachthond natuurlijk niet het makkelijkst om mee te beginnen. Zoals veel beginnende hondeneigenaren begon ook dit gezin vol enthousiasme aan allerlei trainingen met hun pup. Voor de meeste pups is dit teveel en gaat dit te snel. Teun was hier geen uitzondering in. Hij kreeg al heel vroeg veel vrijheid, zowel in huis als tijdens de vele en lange wandelingen. De stress die zoveel vrijheid en beweging met zich meebrengt, in combinatie met wat vervelende voorvallen, zoals aangevallen worden door een andere hond, wat medische ingrepen zoals het verwijderen van een grasaar, het inbrengen van een catheter, een stokje dat vast is blijven hangen achter in zijn keel, maakte dat Teun zijn eigen lijf ging beschermen en van zich af kon happen bij bepaalde aanrakingen. Vooral zijn poten en snelle bewegingen richting zijn hoofd vindt hij onprettig. Er is een gedragsdeskundige ingeschakeld, maar dit wierp geen vruchten af. De baasjes wilden Teun toen laten inslapen, maar vrienden hebben dit kunnen voorkomen door hem zelf in huis te nemen. Helaas werd Teun daar ook direct overvraagd en wilden deze mensen de tweede dag zijn poten al afdrogen na het wandelen, iets waarvan bekend was dat Teun dit eng vond. Daarom is besloten Teun naar ons te brengen.

Eenmaal bij ons hebben we Teun eerst flink wat rust gegeven, hij was doodmoe en zwaar overprikkeld. Nadat hij een beetje uitgeslapen was, zijn we met hem gaan trainen op de aanrakingen, netjes aan de lijn lopen, etc. Dat ging allemaal super. Met rust en geduld vertrouwt Teun al gauw op mensen en dan laat hij ook veel toe wanneer je zijn tempo aanhoudt. Wandelen doet Teun uitstekend, zowel alleen als in een groep. Ook hebben we Teun de bench aangeleerd. Doordat hij zoveel controlegedrag vertoonde bij binnenkomst, vond hij dit in het begin wat moeilijk. Hij wilde overal bij zijn en durfde mensen er niet op te vertrouwen dat het wel goed kwam. Gelukkig werd dit steeds beter en ondertussen kan hij, na een aanpassingsperiode overal goed in de bench verblijven.

Teun is vorig jaar door ons geplaatst bij een jonger koppel. Ondanks de vele begeleiding tijdens en na de adoptie bleven deze mensen Teun helaas toch telkens teveel vrijheid geven en teveel bezig met gehoorzaamheid, waar Teun heel gespannen van wordt. Ook waren er heel veel loslopende honden en katten in hun buurt en zonder de juiste sturing, gaat Teun hier dan ook spanning bij opbouwen.
Tijdens momenten waar Teun al hoog in zijn spanning zat, is er toch meerdere keren geprobeerd hem aan te raken, terwijl dit niet nodig was in deze situaties. Uiteraard gaf Teun ook nu aan dit niet prettig te vinden. Omdat deze mensen helaas toch elke paar maanden over de grenzen van Teun heen gingen, hebben we gezamelijk besloten dat Teun beter terug kon komen, zodat we baasjes konden zoeken die Teun wat beter kunnen lezen en vooral aanvoelen.

We zoeken voor Teun een rustig gezin, zonder kleine kinderen of kleine huisdieren. Een andere hond kan wel, zeker een stabiele teef zou voor Teun een ondersteuning kunnen zijn. Teun is vrij prikkelgevoelig, dus een plek in of dichtbij het groen en niet middenin een stad zou ideaal zijn voor hem. Teun heeft veel uitdagende, maar vooral gestructureerde beweging nodig. Zonder sturing weet hij niet goed meer wat te doen. Het is voor Teun dus belangrijk dat hij zelfverzekerde baasjes krijgt, die hem altijd kunnen helpen en ondersteunen bij alles in het leven. 

Heidewachtel

Reu - gecastreerd

16/11/2015

Groot

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

Ja

Ja

Nee