Unix Geadopteerd

Lieve, ietwat nerveuze hond.

Unix is als pup bij een erkende fokker in Duitsland gekocht. Zijn baasjes hadden al een wat oudere hond van dezelde fokker en dat ging prima. Een tweede hond erbij leek hen dus leuk. Helaas kreeg het baasje problemen met zijn gezondheid en was ook mevrouw de laatste tijd niet meer zo fit en sterk als vroeger. Unix merkte dit en begon daardoor steeds feller te reageren op andere honden, zeker op kleintjes. Toen hij zelf gehapt was geworden door veschillende honden, werd zijn gedrag steeds feller. Vlak voordat hij naar ons kwam, was hij losgekomen en heeft toen een klein hondje gebeten. Deze gedragsverandering en het feit dat de baasjes hem gezondheidshalve niet meer konden bieden wat hij nodig had, hebben er toe geleid dat Unix naar ons is gekomen.

Eenmaal bij ons werd het echte herdergedrag van Unix snel duidelijk: al het onbekende vond hij erg spannend, al het bekende ging hij veel te hard aan hangen en probeerde hij te claimen.
We hebben Unix veel rust en regelmaat geboden en hem netjes aan de lijn leren lopen, zodat hij tijdens de wandelingen al minder spanning opbouwt. Ondertussen loopt hij keurig mee aan de lijn, zowel alleen als met andere honden erbij. Verder zijn wij hem flink aan het socialiseren door hem mee te nemen naar andere plekken. Dit is iets dat nieuwe eigenaren zeker ook veel met hem zullen moeten gaan doen, zodat het draagvlak van Unix steeds groter zal worden.

We zoeken een rustig huishouden voor Unix. Hij kan prima met kinderen overweg, maar omdat hij mensen snel wil beschermen, wat hij niet kan, plaatsen we hem niet bij erg drukke kinderen. Unix kan met katten, maar hij wordt hier wel wat gespannen van, voor zijn rust zoeken we dan ook een huishouden zonder katten. Hij kan eventueel wel bij een andere hond geplaatst worden.
Unix is geen hond die veel vrijheid aan kan of wil. Los op een terrein lopen of als waakhond fungeren, zijn dus geen taken die voor hem weggelegd zijn. Hij heeft in huis veel rust, structuur en begeleiding nodig en buiten evenwichtige en uitdagende wandelingen, waarbij het belangrijk is dat hij niet hoog in zijn energie schiet.

Oud Duitse Herder

Reu - gecastreerd

19/10/2016

Groot

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

Ja

Ja

Nee