Wicky Geadopteerd

Lieve, ietwat onzekere hond, met neiging naar claimgedrag bij te weinig sturing.

Van pup af aan heeft Wicky bij een man gewoond die hem de laatste jaren eigenlijk niet meer goed kon verzorgen. Wicky kwam hierdoor alleen maar in de tuin en keuken en werd niet uitgelaten. Eind 2018 kreeg deze man een heupoperatie waardoor hij helemaal niet meer voor Wicky kon zorgen en er is besloten Wicky via een andere stichting te herplaatsen. Doordat Wicky eigenlijk nooit veel begeleiding in zijn leven had gekregen en zijn leven altijd maar met één persoon had moeten delen, ging het na plaatsing bij een ander gezin helaas al gauw mis. Wicky is in korte tijd bij 4 verschillende gezinnen geweest waar hij telkens één persoon (de persoon die het meest thuis was) ging claimen en de andere mensen in het gezin niet meer duldde. Hij hapte deze mensen dan wanneer ze te dichtbij kwamen.

Nadat het in het 4e gezin ook misging is er besloten Wicky bij ons af te staan, zodat hij en potentiële adoptanten meer begeleiding zouden krijgen en een plaatsing meer kans op slagen zou hebben.
Hier laat Wicky zich met de juiste sturing zien als een lieve en sociale hond. Bij te weinig sturing gaat hij zich duidelijk wel weer onveilig voelen en kan hij terugvallen in claimgedrag. Hij geniet zichtbaar van de dagelijkse trainingen samen en wil het graag goed doen. Hij is heel sociaal met andere honden en loopt keurig aan de lijn. Hij is blij dat zijn wereld nu flink vergroot wordt.

We zijn voor Wicky op zoek naar een gezin dat hem ondanks zijn fluffy uiterlijk toch duidelijke begeleiding en een gevoel van veiligheid kan geven. Een gezin dat voor de volle 100% voor hem wil gaan en er geen seconde aan denkt om hem weer te herplaatsen. Hij kan prima bij andere honden geplaatst worden. We plaatsen hem liever niet bij kleine kinderen, omdat de kans bestaat dat hij de kinderen gaat claimen aangezien kinderen honden nog niet goed genoeg kunnen sturen. Bij tieners kan hij wel prima geplaatst worden, mits ze zijn rust in acht nemen en hem als echte hond behandelen.

Labradoodle

Reu - gecastreerd

01/12/2010

Groot

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

Ja

Ja

Ja