Wodan Geadopteerd

Lieve, vrolijk, soms wat drukke jongen.

We weten helaas niet zoveel over Wodans verleden. Hij werd deze zomer bij ons op pension gebracht, maar helaas nooit meer opgehaald. Zijn bazinnetje is met de noorderzon vertrokken en reageert nergens meer op. Via de wettelijke procedure is Wodan zo in ons asiel terechtgekomen.

Eenmaal bij ons zagen we dat Wodan wat druk wordt van veel prikkels. Hij wilde in het begin dan ook alles en iedereen, mens of hond, springend begroeten, waarbij hij zichzelf moeilijk weer tot rust kreeg. Wodan heeft natuurlijk veel veranderingen moeten doormaken de laatste tijd, dus we snapten het drukke gedrag wel. Door dagelijkse trainingen en veel slaap is hij ondertussen al een stuk rustiger geworden. Wodan kan ondertussen goed aan de lijn lopen en we werken aan zijn focus. Hij is  lief voor alles en iedereen, al heeft hij nog sturing nodig, zodat hij zich veilig blijft voelen. Het is geen hond om heel veel vrijheid te geven en zelf van alles te laten kiezen. Daar wordt hij vrij gauw erg gestrest van.

We zoeken een leuk en actief, niet te druk gezin voor Wodan, waar hij veel rust en structuur krijgt. Hij kan prima bij oudere, rustige kinderen geplaatst worden of bij andere dieren. Een volwassen, stabiele hond zou hem zelfs kunnen ondersteunen. We plaatsen Wodan voor zijn rust niet in een gezin waar én kinderen én katten of andere dieren zijn. Teveel prikkels tegelijkertijd is wat moeilijk voor deze lieve jongen.

Dalmatiër

Reu - gecastreerd

27/08/2018

Groot

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

Ja

Ja

Ja